A tiltás ellenére simán korcsolyáznak a lukácsházi tónál

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. január 23., hétfő •
Vasárnap délután többen fittyet hánytak a veszélyre, kimerészkedtek a víztározó jegére.
A tiltás ellenére simán korcsolyáznak a lukácsházi tónál

Pedig tilos korcsolyázni, szánkózni, jégkorongozni sőt a jégre merészkedni is, szögezzük  le most előre. Éppen nemrég foglalkoztunk azzal, hogy nemcsak hogy életveszélyes rámenni a befagyott tavaink és folyóink jegére, hanem komoly összegeket is fizethetünk büntetésképp, ha lebukunk.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság sajtóközleményében szerepel bővebben a magyarázat:

Sajtóközlemény

A Lukácsházi tározó kivitelezési munkálatainál a völgyzárógát építéséhez jelentős mennyiségű földet termeltek ki. Az így kialakult anyagnyerőhelyen ökológiai célú vizes élőhely kialakítására került sor. Ezáltal jött létre az Abért-tó, mely két "külön" tóból áll (9 ha és 16 ha), s melyet töltés választ el egymástól. Átlagos vízmélységük kb. 1,5 m.

Az Abért-tóra a Nyugat-duntántúli Vízügyi Igazgatóságnak fenntartási kötelezettsége van. Az ezzel kapcsolatos feladatok ellátásába azonban nem tartozik bele a vízfelületen kialakult jégréteg vastagságának, minőségének vizsgálata. Miután nem szakmai feladatunk, ezért nem is tervezzük az ilyen jellegű vizsgálatok elvégzését. Pénzügyi, tárgyi és személyi feltételek sem állnak ez ügyben Igazgatóságunk rendelkezésére.

Felhívjuk a lakosság szíves figyelmét arra, hogy az Abért-tavon, a szabad vízfelület jegén tilos tartózkodni! A helyszínen tiltó táblák is jelzik a tényt, hogy "Jégre lépni tilos!". Ennek következtében baleset esetén a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság semmilyen felelősséget nem vállal!

Aki a tiltó szabályt megszegi, szabálysértést követ el, melynek következményei viselnie kell.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére