A terveknek megfelelően alakul a Berzsenyi tér építése

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. július 04., kedd •
Hamarosan jönnek a látványosabb részek, megkérdeztük, most hol tartanak a munkában.
A terveknek megfelelően alakul a Berzsenyi tér építése

Tegnap hivatalosan is munkaterületté minősítették a Szent Márton templom előtti teret, így rákérdeztük Szemes Tibornál, az Alpok Terra Kft. főmérnökénél, mi a helyzet az épülő Berzsenyi térrel?

A Széchenyi utcában már a burkolást végzik, majd következik hamarosan a Berzsenyi tér. A héten kezdték el a Szily János utca bontását, most az ottani munkaterületet csak az ingatlantulajdonosok, vagy a bíróságra érkezők engedéllyel közelíthetik meg, ami várhatóan így marad a munkák végéig.

A közműcserék nagyjából 70 százalékban befejeződtek, folyamatosan építik a csapadékvíz-elvezetési rendszert is, most kezdődik a munka látványosabb része. A térre a burkolat augusztus, szeptember környékén kerül fel, a Széchenyi utcára előbb, melyből ízelítőt már most is láthatnak az arra sétálók. A szökőkút gépészaknája már lekerült, azok kivitelezése is folyamatban van.

Ütemterv szerint halad az építkezés, de fontos, hogy a lezárásokra a munkák befejezéséig számítani kell. Az építők a közlekedők és a környéken élők megértését kérik.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére