A terveknek megfelelő ütemben halad a Szent Márton tér kivitelezése

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 31., hétfő •
Az építkezés első üteme befejeződött, hamarosan megújul a csatornarendszer is.
A terveknek megfelelő ütemben halad a Szent Márton tér kivitelezése

Várhatóan Szent Márton ünnepén adják át Szombathely legújabb terét, amely a Szent Márton előtti területen található. A Szent Márton terv részeként megvalósuló beruházás első szakasza lezárult. Hétfő délután megtekintette a helyszínt dr. Puskás Tivadar polgármester, Lakézi Gábor Városüzemeltetési Osztály vezetője, valamint Szemes Tibor, az Alpok Terra Kft. főmérnöke.

A Szent Márton templom tavaly több mint 1 milliárd forintból újult meg, most pedig a Joskar Ola lakótelep határán lévő tér szépül meg. A város első embere örömét fejezte ki, hogy egy hónap alatt a területen lázas munka folyik és a terveknek megfelelően a Szent Márton ünnepséget már a megújult téren tarthatják meg.

Szemes Tibor elárulta, hogy a munkatér kialakítását követően bontással kezdődött a kivitelezés első szakasza. A pályázati előírásnak megfelelően a betonréteget újrahasznosítják majd. A jövő héten várhatóan már következő feladatnak állhatnak neki, amely a csatorna elvezető, valamint közműcserét érinti. Az ütemtervek szerint haladva november 11-én már megújult külsővel várja az érdeklődőket a Szent Márton tér.

Érdekesség, hogy a munkaterületen végzett feladatok régészeti szakfelügyelet mellett történik. Nem meglepő módon közép-, és ókori sírokra is bukkantak a munkások.  Zárszóként Puskás Tivadar megköszönte a város és a lakótelepen élők megértését, illetve elnézést kért közlekedőktől az építkezéssel járó zaj, valamint útlezárás miatt.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére