A természetfotós, aki megváltoztatja a világról alkotott képünk

NR/shutterbug.com - Fotó: Jim Peterson • 2017. június 05., hétfő •
Hihetetlen érzékkel manipulálja a fotóit.
A természetfotós, aki megváltoztatja a világról alkotott képünk

Régóta imádjuk Jim Peterson lenyűgöző fotóit, mert egészen máshogy látja a világot. Az arizonai Sedonában élő Peterson átfogó képet ad a világunkról, az infravöröstől a hagyományos fotókig, elég széles skálán mozog a művészete.

Jim a 70-es években kezdett el a fotózás iránt érdeklődni, még a középsuliban. Eleinte biokémikusnak készült, majd mérnök lett és menedzserként dolgozott a távközlési iparágban. Végül a karrier és a család miatt többször szögre akasztotta a fényképezőgépét.

Mígnem a digitális képalkotás ismét felszínre hozta Peterson 16 évvel korábbi szenvedélyét, és azóta megállíthatatlan. Visszavonult a távközlési pályáról és azóta egyik nagy szerelmének, a természetnek él.

Az elmúlt pár évben szélesítette a repertoárt, és sokat foglalkozott az infravörös fényképezéssel. Számos díjat zsebelt be és tanfolyamokat tartott. De a fő cél mindvégig változatlan maradt: "Folyamatosan tanulok és fejlesztem a képességeim, hogy megoszthassam a világgal azokat a helyeket, amiket annyira szeretek" - mondta Jim.

via

közösség

további frisss

lap tetejére