A szombathelyieknek lesz a legjobb gyereknapja

kg Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 19., csütörtök •
A felnőttek sem maradnak ki a szórakozásból, ők hőlégballonozhatnak péntektől vasárnapig.
A szombathelyieknek lesz a legjobb gyereknapja

Május 29-én, vasárnap rendezik meg a városi gyereknapi forgatagot - hangzott el a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón, amit a 30Y Kult-Tour-Buszon rendeztek meg. A Történelmi Témaparkban és a Sportligetben várják a gyerekes családokat, földön, buszon és levegőben egyaránt. Táncbemutató, színpadi előadások, koncertek, ügyességi feladatok és játszóprogramok, játszóházak szerepelnek a kínálatban. Az idei AGORA Gyermek Művészeti Fesztivál szereplőinek műsora után a Mesebolt Bábszínház és a Kis Hétrét Zenekar szórakoztatja a kicsiket. A késő délutáni órákban a színpadot birtokba veszik az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvénysorozat zenészei, énekesei. A hazai könnyűzenei élet népszerű arcai és hangjai ismert slágereket ígérnek a kortárs könnyűzene kortalan rajongóinak. Az ezerszínű program megkoronázásaként világító lámpásokat engednek a magasba a résztvevők az ország sok-sok pontján egy időben. A rendezvények egyébként a Szent Márton-emlékévhez kötődnek: lesz még ókori sportmóka, légiós képző, labirintusjáték, népi játékok, valamint kézműves foglalkozások.

A városi gyereknap záró rendezvénye az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű kampánysorozat, amiben az eltűnt gyerekekre hívják fel a figyelmet. A budapesti mellett nyolc megyei rendőrkapitányság, köztük a vasi is csatlakozott az akcióhoz. Május 29-én kilenc városban este fél 10-kor engedik fel a ledes lufikat.

Puskás Tivadar polgármester elmondta: a város a gyerekeknek szeretne valami nagyon jót, maradandót adni. A Városliget és a Történelmi Témapark között közlekedik majd a 30Y busz, ami díjmentesen szállítja a családokat. A hőlégballonozásról kifejtette: nagy öröm Szombathely számára, hogy a hőlégballonozás igazi nagy embereit köszönthetjük majd a városban. A város, az ŐrvidékHáz Alapítvány és az AGORA Kulturális Központ szervezi a programot.

Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz vezetője arról beszélt, hogy a város égboltját ellepik majd a hőlégballonok. Az emlékév miatt hozták el a fesztivált a településre, és sok külföldi versenyző is itt lesz. Jövő csütörtökön felállítanak két vagy három hőlégballont kedvcsinálóként a Fő téren. Az érdeklődők 18 órától felmehetnek kipróbálni (tíz-húsz méterig), és péntek este indulnak a versenyek. Felszállni azonban csak reggel korán vagy késő délután lehet a széljárás, a légköri viszonyok miatt. Napközben pedig színes programokkal várnak mindenkit a Sportligetben.

Parais István, az AGORA Kulturális Központ igazgatója a városi diákkarneválról beszélt, ami május 28-án a Történelmi Témaparkban lesz.

Gyerekek, felnőttek, jó szórakozást kívánunk jövő hét végére, Szombathely frankó programokkal vár Mindenkit!

VÁROSI GYERMEKNAPI FORGATAG – EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA

2016. május 29. vasárnap

13.00-22.00 óra

Történelmi Témapark (Aréna utca)

Színpad:

13.00   AZ AGORA Gyermek Művészeti Fesztivál 2016 szereplőinek bemutatója

14.00   Mozdulj Szombathely Egyesület – táncbemutató

15.00   Ezer Lámpás Éjszakája megnyitó

15.00   Mesebolt Bábszínház: Az égigérő fa

16.30   Kis Hétrét Zenekar: Ünnep van! – zenés gyermekműsor

18.00   Benji

Bihal Roland & The CREW

Bozsek Márk és zenekara

Sugarloaf       

21.30   Világító (ledes) lámpások felengedése egy időben az egész országban

Kísérő programok a Szent Márton év jegyében.

Babasátor • Latrunculus sátor • Légiós képző • Ókori sportmókák • Vándor Vurstli • Labirintusjáték •Népi játékok • Tudor játékcsalád asztali játékai • Bóbita Játszóház • Kézműves foglalkoztató asztalok • Rendőrségi bemutató • Peonza-bajnokság • Fekete István Állatvédő Egyesület

A programon való részvétel ingyenes!

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére