A szombathelyi vlogger, aki átsétált a Balatonon - Savaria youtuberei

NagyRobert • 2017. március 17., péntek •
Megnéztük a mellékállásban fotós trükköket leleplező operatőr csatornáját.
A szombathelyi vlogger, aki átsétált a Balatonon - Savaria youtuberei

A most következő videósunknak volt már pár kellemetlen kalandja a jéggel, nem mindig úszta meg szárazon a fotós-videós túrákat. Persze, erre lehet mondani, szakmai ártalom, de arra már tényleg nehéz szavakat találni, amikor valaki az objektívre szerelhető szűrőt kezdi el ujjnyi vastagon bevazelinezni.

Igen, ő Vass Péter Bexter, aki hétről-hétre szerdánként rántja le a leplet a fotós társadalomról, mert ebben a közegben bőven lehet trükközni, monyákolni és csalni. De a cél nem az, hogy savazza a fotósokat, sokkal inkább a kulisszák mögé kalauzol, kellő humorral és szakmaisággal.

Ami negatívum, hogy helyenként modoroskodó és vannak olyan témák, amiket kicsit kidolgozatlannak éreztünk, persze egy-egy ilyen oktató jellegű csatornán elég sok mindent lehet a későbbiekben részletezni, bővíteni a repertoárt.

Bexter csatornája persze alapvetően azoknak szól, akik kicsit komolyabb szinten foglalkoznak a fotózással. Ennek ellenére gondol a mobilos társadalomra is, akik telefonjuk segítségével gyártanak instant tartalmakat a különböző közösségi oldalakra. Erre Péter is ráérzett és már most is vannak olyan fogások, amiket mobillal is kipróbált.

A témaválasztásnál, amikor Péter bemondja, mit fog csinálni, néha azt érezzük, hogy valami halálosan unalmas témába kezd bele, mert lássuk be, a hóvirág fotózásnál sablonosabb dolgot aligha találhatunk. A végeredmény viszont mégis tud érdekes lenni, persze Bexter ezért meg is küzd, ha kell lefekszik a földre, vagy fagyos vizekbe merül bokáig.

A népítéletünk pedig annyi lenne, hogy úgy kell Vass Péter Bexter csatornája a szombathelyi vlogger életbe, mint jégkockaadagoló a trópusi forróságban. Ez egy jópofa, ingyenes fotós kurzus, az egyetlen baj, hogy hetente csak egy videót kapunk.

közösség

további frisss

lap tetejére