A Pető-módszer kifejlesztőjére emlékeztek Szombathelyen

Szerző:Frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. szeptember 09., péntek •
Koszorút helyeztek el a polihisztor házánál.
A Pető-módszer kifejlesztőjére emlékeztek Szombathelyen

Péntek délután dr. Pető András professzorról, mozgásterapeutáról emlékeztek meg Szombathelyen a Kossuth utca 12. számú háznál, ahol a szakember született 1893. szeptember 11-én. Az ő nevéhez köthető a konduktív nevelés és egy új  szakember, a konduktor létrehozása. Nem mást ez, mint a legmodernebb neurorehabilitáció, amivel ma is segítik, gyógyítják a mozgáskorlátozott gyerekeket. Korszakalkotó eljárásának alapja az volt, hogy a fogyatékosságot nem tekintette biológiai hiányosságnak, hanem inkább egy tanítással korrigálható problémának. Elméletét tulajdonképeen csak ma fedezik fel igazán a szakemberek például, a holisztikus megközelítést és a csoportos fejlesztést.


Dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta: nagy büszkeség, hogy van olyan alapítvány Szombathelyen - a Zonta Klub - ,ami 1991 december óta a mozgássértülteket segíti.


A rendezvényen részt vettek a Pető intézet konduktorai, valamint volt és jelenlegi óvodásai, a Zonta klub tagjai és a város képviselői. A koszorúk elhelyezése után a megemlékezés a Városházán folytatódott, hol bemutatták Dr. Pető András munkásságát, életét, a konduktív óvodai nevelés elindítását Szombathelyen, illetve műsort adtak a 25 éves koduktív óvodai csoport volt növendékei is.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére