A legújabb okostelefon aksija Vasemberből van

NR/techspot.com - Fotó: Oukitel • 2017. június 07., szerda •
Két hétig bírja egyetlen feltöltéssel.
A legújabb okostelefon aksija Vasemberből van

A jelenlegi okostelefon piacon az Oukitel K10000 Pro-nak van a legmodernebb akkumulátora. A 10 000 milliamperórás egység 10-15 napig képes ellenni egy feltöltéssel. Ez a kapacitás olyan nagy, hogy az előd, sima K10000-essel három iPhone 7-est lehet teljesen feltölteni, úgy hogy a Oukitel okostelefonjában még mindig marad 10 százalék kraft, szóval tényleg jó játék.

De, felmerül a kérdés, hogy egy ekkora akkumulátort meddig tart feltölteni? Nos, az Oukitel 12 voltos és 2 amperos "gyorstöltőjével" (az átlag 5 Volt / 1-2 Amper) három és fél óra alatt lehet feltölteni a gigantikus kapacitású aksit. Persze van, hogy átcsúszik négy órába a töltési idő, de még ezzel is közel egy szinten van a kisebb kapacitású versenytársakkal.

Azért a nagy kapacitás kompromisszumokkal is jár. Elsősorban a méret az, ami jelentős, s bár az Oukitel K10000 Pro nem egy ocsmány phablet, első ránézésre nem feltétlenül látjuk szépnek. Erőteljes retro beütés, a régi Motorola telefonokat idézi.

Az akkumulátor miatti méret és túlsúly ellenére, egy kezes, 5,5 hüvelykes, (HD 1280x720 felbontású) Gorilla Glass kijelzővel szerelt, könnyen zsebre vágható készüléket kapunk. Összehasonlításképp az iPhone 7 Plus-nak vannak hasonló méretei, ami filmnézéshez már elég jó.

Az 1.5GH-es MediaTek MT6750T processzor kicsit kevésnek tűnik a vetélytársakéhoz képest, a Samsung 2.6GHz-es M1-es, az Apple 2.3GHz-es A10-es procikat használ. RAM-ban viszont állják a versenyt, 3 GB-ot kínálnak, mint a többiek. A K10000 Pro-ban 32 GB a belső tárhely, viszont arról nem adtak ki információt, milyen Android fut rajta.

A gyári fotók alapján valószínűleg ujjlenyomat olvasó van a telefon hátulján a kamera alatt, és érdekes megoldás a bőr, vagy bőr hatású hátsó panel is. A kamera felbontása az alap verzióban 3 megapixel elől és 8 megapixel hátul, szóval a Pro ennél csak jobb lehet.

A Pro árcédulája és megjelenési dátuma még titkos. Az előző verzió nagyjából 60 ezer forintba került, az Oukitel pedig a tervek szerint júniusban már szállítaná az első példányokat. Azért ne rohanjon senki a boltba, mert csak Kínában lesz elérhető a telefon, de a neten ma már mindent meg lehet venni, a cég honlapján pedig fel vannak tüntetve a forgalmazó bolthálózatok.

közösség

további frisss

lap tetejére