A kutyák azokról az emberekről álmodnak, akiket imádnak

NagyRobert/MyModernMet.com - Fotó: Silvery via zastavki.com • 2017. január 04., szerda •
És ez nem valami menhelyi reklám, hanem a kőkemény valóság.
A kutyák azokról az emberekről álmodnak, akiket imádnak

Miről álmodhatnak a kutyáink? Talán arról, hogy kiscicákat és macskákat kergetnek? Meglehet, de Dr. Deirdre Barrett, a Harvard pszichológusa szerint az ebek arról az emberről álmodnak, aki a gondjukat viseli. Barrett évek óta tanulmányozza már az emberek alvás közbeni viselkedését. Bár azt mondja, hogy nem lehet 100 százalékos pontossággal megmondani, miről is álmodnak a kutyák valójában, csak extrapolálni (ismeretlen dolgokra következtetni) tud, hiszen végül is az ember is csak egy állat.

Fotó: @ber1496

Annyi biztos, hogy a legtöbb emlősnek - beleértve a kutyákat is - hasonló az alvási ciklusa, mint az embernek. Ez azt jelenti, hogy a mély alvási szakaszból a REM fázisba (gyors szemmozgásos szakasz) kerülnek, és ez az az utolsó szakasza az alvásnak, ahol mi emberek álmodni szoktunk. Barrett ebből arra következtet, hogy más emlősök is álmodnak.

Fotó: @booboosadventures

Szóval, akkor mégis miről álmodik a lány, akarjuk írni a kutya? Barrett azt mondja, hogy ha az emberek azokról a dolgokról álmodnak, amik a nap során érdekelték őket, csak sokkal vizuálisabban és sokkal kevésbé logikusan, akkor miért lenne ez máshogy az ebeknél. Tehát, a kutya a gazdi szagáról, arcáról, a kellemes és kellemetlen dolgokról álmodik, ami épp aznap történt vele. Barrett azt is megerősíti, hogy amikor a kutyusok lába mozog alvás közben, akkor álmukban épp szaladnak.

Fotó: @torsprz

Azt ugyan nem tudjuk, hogy az emberi kommunikáció mennyire befolyásolja az ebek álmait, azért lehet próbálkozni. A legjobb pedig az, ha kutyánk a boldog nappali pillanatokat éli újra álmában, ezt pedig nagyban elősegítheti egy biztonságos és kényelmes fekhely, meg némi simogatás és törődés még lefekvés előtt.

Fotó: @kinnari64

közösség

további frisss

lap tetejére