A kis asztronauta felfedezi magának a hétköznapi valóságot

NR/Fstoppers.com - Fotó: Aaron Sheldon via Fstoppers.com • 2017. április 17., hétfő •
Az egyik legjobb apa-fia projekttől olvadozik az internet.
A kis asztronauta felfedezi magának a hétköznapi valóságot

Szinte minden valamire való fotós életében eljön az a pillanat, amikor valami nagyon személyes projektbe kezd, ami így végül sokkal értékesebb lesz a fizetős melóknál. Ezek azok a sorozatok, amik fontosak az embernek, mert nem csak a művészi önkifejezés egyik formája, hanem rengeteg emlék kötődik hozzá.

Aaron Sheldon életében ez a fiáról, Harrisonról szóló "Small Steps Are Giant Leaps" (A kis lépések nagy ugrások) című fotósorozat, ahol a kissrác asztronautaként fedezi fel a hétköznapokat.

Az egész több mint egy évvel ezelőtt kezdődött egy orvosi rendelőben. Harrison félt felülni a vizsgálóasztalra, így az apjával ötletelni kezdtek, hogy ki lenne elég bátor a feladathoz, aztán az első űrhajós asztalra lépett. Ez volt az a pillanat, ami bekattant Aaronnál és valami egészen elképesztő vette kezdetét.

Azóta elég sokat utaznak együtt a kis projekt keretében, jártak már Washingtonban és Cape Canaveralben, de ezek nem szimpla kirándulások, mert Harrison rengeteg tanul is ezeken a helyeken, a felfedezés öröméről már nem is beszélve.

Ez az egész folyamat most odáig jutott, hogy Sheldon elindította a közösségi finanszírozásos projektjét is, ami a S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering and Math, vagyis Tudomány, Technológia, Gépész és Matek) nevet kapta. A támogatók plecsniket és pólókat kaphatnak az adományaik mellé, a pénzt pedig az utazással egybekötött tanulás népszerűsítésére költik majd.

Az utazásokról és az átélt kalandokról könyv készült, itt nyomon követhetjük a kis Harrison "űrutazását", a Kennedy Űrközponttól, Washingtonon át Newton törvényszegőiig (utóbbiak a balerinák).

közösség

további frisss

lap tetejére