A Haladás egyik motorja aligha marad Szombathelyen

PCS - fotó: Tóth Arnold, Bodorkós Máté, Hornyák Emőke • 2017. június 16., péntek •
Iszlai Bencének a hónap végén lejár a szerződése, ráadásul több csapat is felfigyelt idei teljesítményére. Vajon hol folytatja pályafutását a zöld-fehérek védekező középpályása?
A Haladás egyik motorja aligha marad Szombathelyen

Mitől lesz valaki jó szűrő középpályás? Talán a terhelhetőségtől és a megbízhatóságtól. Ennek tökéletes példája Iszlai Bence, aki 2009 óta erősíti a Szombahelyi Swietelsky-Haladást. A labdarúgó Veszprémből érkezett és hamar a csapat vezéregyénisége lett, pedig ez nem igazán jellemző a védekező típúsú középpályásokra. Most azonban úgy fest, hogy Iszlai Bence karrierje érdekében váltásra készül.

A játékosnak június végéig szóló szerződése van a szombathelyi klubbal, azonban a megegyezés nem sikerült. Az OTP Bank Liga 2016/17-es szezonjában 30 mérkőzésen 6 alkalommal szerzett gólt és 5 alkalommal hozta társait kihagyhatatlan helyzetbe. A Magyar Kupában egyetlen alkalommal játszott, de akkor is sikerült beköszönni az ellenfél kapujába.

Úgy tűnik a töretlen fejlődés és a sikeres szezon nem csak a szurkolók elismerését vívta ki, hanem több élvonalbeli csapat vezetői figyelmét is magára vonta. A transfermart.de oldala szerint Iszlai piaci értéke 340 ezer font és mivel még mindig csak 26 éves, hosszú évekre meghatározó játékosa lehet bármely együttesnek. Nem meglepő, hogy a kiesés rémével küzdő DVSC, valamint az Újpest is szemet vetett a középpályásra. Ráadásul bejelentkezett érte az a Vasas is, amely a télen a Haladás legeredményesebb támadóját, Gaál Bálintot is leigazolta.

Megkerestük Mészöly Gézát a Haladás vezetőedzőjét, hogy mennyire tekinthető biztosnak Iszlai távozása:

Ilyen az edzősors, amely sokszor a szurkolókéval megegyezik. Előfordul, hogy hiába szeretnénk itt tartani egy játékost, a döntés nem a mi kezünkben volt. Hosszú heteken keresztül egyezkedtünk Bencével, azonban nem sikerült a két félnek közös nevezőre jutni. Többen felvetették, hogy nálunk sokkal jobb anyagi körülményekkel rendelkező csapatok is megkeresték és mivel lejáró szerződésű játékosról beszélünk, ebbe az egyesület nem szólhat bele. 

Természetesen arról még nincs információm, hogy bármely együttessel megállapodás született volna, az viszont szinte biztos, hogy távozni fog Szombathelyről. Sajnos ilyen a futball, és úgy tűnik, hogy a vasi megyeszékhelyen a folyamatos megújulás jegyében dolgozunk. A szurkolókat szeretném azonban megnyugtatni, mert a csapatot akkor is többen temették, amikor télen Gaál Bálint és Hegedűs János távozott, mégis sikerült őket pótolnunk és a hatodik helyen fejeztük be a szezont. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem akarunk erősíteni a nyáron. Részleteket viszont még nem szeretnék elárulni - zárta gondolatait Mészöly Géza.

közösség

további frisss

lap tetejére