A Google Street View-nál kicsit túltolták az adatvédelmet

Frisss.hu/theguardian.com - Fotó: Google Street View • 2016. szeptember 18., vasárnap •
Egy tehén az áldozat.
A Google Street View-nál kicsit túltolták az adatvédelmet

A Google híres arról, hogy minden területen kicsit túlbuzgók, és ez miért ne lenne így a Street Viewnál?

Azt eddig is láttuk, hogy az arcokat és rendszámtáblákat kitakarták a az utcaképes fotókon, hogy így is védjék a személyes adatokat, de arra azért kevés példa van, hogy az állatok is ugyanebben a bánásmódban részesültek volna.

Azonban a Google nem feletkezett el a Cambridge-i tehenek jogairól sem, így az egyik példány fejét kitakarta, nehogy felismerhető legyen szegény.

A keresőszolgáltatás emberei elismerték, hogy ebben az esetben a szoftverük kicsit túltolta a dolgot, a neten pedig elkezdtek terjedni a tehenes mémek:

Hasonló eset történt még májusban a West Midlands-i rendőrségnél is. Történt, hogy egy Ford Galaxyban három bárányt szállítottak, amit kiszúrtak a rendőrök és üldözni kezdték a járgányt. Az üldözésnek az vetett véget, hogy a birka tolvajok egy parkoló autónak ütköztek, majd ott hagyták a Fordot, meg a zsákmányállatokat.

A tolvajokat nem sokkal később elfogták, miután átnézték a szomszédos kerteket, az egyik gyanúsított egy fára mászott fel, a másik egy télikertben próbált elbújni. A három bárányt végül egy sheldoni farmon helyezték el és azóta is keresik az eredeti tulajdonosokat.

Fotó: West Midlands Police/PA

közösség

további frisss

lap tetejére