A Dal döntőjét követően a hazai közönséget is elvarázsolta a Soulwave

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2017. február 23., csütörtök •
Alázat nélkül nincs siker - vallja a Körmendről induló zenekar frontembere, Fodor Máté.
A Dal döntőjét követően a hazai közönséget is elvarázsolta a Soulwave

Tíz éve alapította meg az együttest Fodor Máté énekes-dalszerző és Huszár Ádám gitáros. Az eltelt idő a zenekar dallamvilágát és a felállást is formálta, de úgy tűnik megérte várni. A Dal 2017 kiírásában egészen a döntőig meneteltek a Körmendről induló fiatalok. Szerda este pedig az Agora Művelődési és Sportházban is felcsendültek a banda legismertebb felvételei is - a közönség legnagyobb örömére.

Óriási sikert értetek el, hiszen a továbbjutást a közönségnek köszönhettétek. Ebből egyértelműen következik, hogy megkedveltek bennetek, illetve a Kalandor című slágert. Milyen cél fogalmazódott meg bennetek a nevezéskor?

Nem feltétlenül a győzelem motivált, amikor beneveztünk. Leginkább az dominált, hogy szerettük volna szélesebb körben is megosztani, megismertetni gondolatainkat a közönséggel. Nekünk ez volt a legfontosabb, ezért jelentkeztünk. Véleményem szerint ez egész jól sikerült, hiszen a közönségtől fantasztikus visszaigazolást kaptunk.

Vas megyében olyan nagynevű együttesek nyomába léptetek, mint az Anima Sound System, vagy épp az Ocho Macho. Nem éreztek ilyenkor egyfajta nyomást?

Mivel Körmendről indultunk, az Ocho Machoval talán párhuzamot is állíthatunk. Megtisztelő, hogy két ilyen remek együtteshez hasonlítottál bennünket, de rengeteg időt kell eltöltenünk a szakmában ahhoz, hogy méltóak legyünk ehhez a társasághoz. Egyébként nem teher, hogy egy lapon említenek velük, inkább büszkeséggel tölt el minket. Rengeteg támogatást és pozitív visszajelzést kaptunk, talán kijelenthető, hogy jó úton járunk.

Kemény volt az elmúlt tíz év?

A megalakulásunkat követően több nehézséggel is szembe kellett néznünk. Ilyenkor talán többen feladják, de mi nem így tettünk. Sokkal keményebben kezdtünk dolgozni a legkisebb kudarcok esetén is. Ez a fajta elhivatottság segített eljuttatni oda, ahol most tartunk. Hosszú út vezetett A Dal 2017 döntőjéig.

Az említett kudarcok mellett szép sikerek is jutottak nektek. Mi a következő cél, amit megfogalmaztatok?

Ugyanúgy dolgozunk, mint eddig. Továbbra is szeretnénk minél több helyre eljutni, hogy megoszthassuk gondolatainkat a közönségünkkel. Márciusban pedig szeretnénk egy videoklippel kedveskedni rajongóinknak. Épp ezért folyamatosan vannak újabb meghódítandó horizontok. Kitűzünk valamit magunk elé és jöhet a következő hegycsúcs.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére