A Csónakázótó fedélzetén – megnyitott a Deck bistro

frisss.hu, fotó: Hornyák Emőke • 2015. október 24., szombat •
Saját készítésű kávé és kenyér teszi még egyedibbé Szombathely leggyönyörűbb panorámájú éttermét.
A Csónakázótó fedélzetén – megnyitott a Deck bistro

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia részeként megújult Csónakázótó és környéke egyik ékköve a kicsi félszigeten felépített kikötő és rendezvénytér, ami pár napja Deck bistro néven nyitotta meg kapuit. A gyönyörűen kivilágított móló már önmagában is megkapó látványt nyújt, hát még ha felülről tekintünk rá! Akár a nyitott, akár a zárt teraszon foglalunk helyet a tó panorámája a szigettel és az Oladi dombbal olyan látványt nyújt, amilyenben eddig nem lehetett része városunk lakóinak. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ember akár órákat is képes eltölteni a tavon úszkáló vízimadarak látványában gyönyörködve, a fodrozódó vizet figyelve, különösen, ha közben a Deck bistro saját összetételű és őrlésű kávéját, vagy épp valamelyik virágzó teát szürcsölgeti.

A trendi, modern megjelenés kívül, belül jellemző az épületre, de különösen a belsőépítész, Gyurkovics Gábor által megálmodott étterem rész tündököl a legkisebb részletektől az átfogó, mindenütt tetten érhető koncepcióig. Már előre borítékolható, hogy az itt tartott rendezvények hangulata biztosan nem a környezeten fog múlni. És hogy mikre számíthatunk a rendezvények terén? A „klasszikus” kiállításokon, konferenciákon kívül a helyi tehetségek bemutatása az egyik fő cél. Ezt nem csak a konkrét rendezvények terére kell érteni, hanem a Deck bistro valamennyi megjelenési felületén való reklámozásra is. Láthatunk majd saját pályázati kiírás kapcsán nyertes képzőművészeket, fotóművészeket és zenészeket is. Élőzenével ettől függetlenül is találkozhatunk majd a Deck színpadán, a cél itt is a helyi művészek fellépési lehetőségének megteremtése, természetesen a színvonal tekintetében kompromisszum nélkül.

De nézzük, mitől egyedi a Deck bistro kínálata szinte minden vonatkozásban! A professzionális vendéglátás mellett a saját termékek olyannyira fontosak, hogy már a kávé is saját válogatású kávészemekből áll, helyben pörkölik, és bár brazil-etióp keverék képezi alapját, a végső arány természetesen titok. Az viszont egyáltalán nem, hogy valamennyi kávé kombináció ebből készül. Abból pedig számos variáció rendelhető, a hagyományostól az alkohol tartalmúakig.

Az elsősorban nemzetközi konyha olyan kuriózumokkal is szolgál, mint néhány „ősi” magyar étel újragondolása. Így megkóstolhatjuk milyen az igazi Csáky rostélyos, vagy a Dubarry csirke, de kérhetünk házi sütemény válogatást is, vagy épp madártejet, ami a nyitást követően azonnal slágerré vált. A helyi termékek a Pannon Helyi Termék Klaszteren keresztül érkeznek a Deckbe, így a minőség és a valódi, kistermelői gondossággal előállított alapanyagok ízletessége garantált.

Hogy a konyhában Klis László chef és csapata mennyire figyel a részletekre, arra jó példa a helyben gyúrt tészta és a saját sütésű kenyér is. Ez utóbbi ráadásul egy kicsit fel van „turbózva” aszalt paradicsommal, talán épp ezért passzol tökéletesen az olyan előételekhez, mint a kacsamáj, padlizsán-, vagy tonhalkrém. Szintén az „Adj helyt a hazainak” felhívást követve rendelhetünk saját szörpöt, lekvárt vagy akár sajtot is. És akkor a most készülő cékla pálinkáról, tökmagolajról még nem is beszéltünk… A jó hír, hogy a terveknek megfelelően ezeket a kuriózumokat rövidesen a Deck bistro web-shopjában meg is rendelhetjük majd.

A bor-, és pezsgő kínálat tudatosan a magyar nedűkre alapoz, merthogy mégiscsak a hazai az igazi, amellett, hogy nemzetközi összehasonlításban is büszkék lehetünk borászatainkra. Külön érdekesség a „Teccik” fantázianevű bor, ami kellemes íze mellett egy másik, szintén hazai „terméket”, az Ocho Macho együttest támogatja. Tehát, ha Tecciket iszunk, egyúttal a kedvenc együttesünket is segítjük. Az étlappal együtt változik a bor sortiment is, tehát arra, hogy bármit is megunjunk semmi esély.

Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy megállapítsuk, a Deck bistro rajongó-hiánnyal soha nem fog küzdeni. Régóta komoly várakozás övezte az új étterem, bár, bistro, rendezvénytér megnyitását, és most úgy tűnik, a valóság minden képzeletet felülmúl. A gyönyörű, teljesen egyedi panoráma az igényes, nemzetközi összehasonlításban is kimagasló színvonalú megvalósítással – ami a belső térre, berendezésre éppúgy vonatkozik, mint a kínálatra – garantálják a sikert.

Az a jó az egészben, hogy romantikus vacsorára éppúgy keresve sem találhatnánk megfelelőbb helyszínt, mint baráti összejövetelekre, vagy ünnepi ebédekre, nem is beszélve az esti lazulásokról. Hab a tortán, hogy még a gyerekekre is külön gondoltak, és nem csak az étkek terén. Hétvégenként profi animátor köti le a kicsik figyelmét, megszámlálhatatlan fajtájú játékkal, hogy a szülők nyugodtan tudják élvezni a gasztronómia és a hely nyújtotta kínálatot.

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére