A csokis sajt egy létező dolog

Tóth Eszter • 2016. november 22., kedd •
Dekoratív formában egyesült a két legnagyobb gasztronómiai örömforrás.
A csokis sajt egy létező dolog

A sajttortát, mint édességet már rengeteg ízesítésben megkapjuk a kávézókban vagy akár elkészíthetjük magunk is otthon. Aki azonban nem rajongója a kevert süteménynek, csupán a sajtot és a csokit szeretné együtt élvezni, most megteheti. És nem úgy, hogy egy darab trappistára rátesz két kocka Milkát.

Az ausztrál Curds and Whey vállalat kezdte ennek a fura sajtkülönlegességnek a forgalmazását, ami olyan népszerű lett, hogy pár nap alatt kifogyott a készlet. A Choco 21 nevű csokicsoda alapja egyébként olasz kéksajt, amit csokoládé likőrben érlelnek, majd bedörzsölik kakaóval és csokidarabokat szórnak a tetejére. Elsőre töménynek hangzik, de a kéksajt elég gyenge, a csokis ízt pedig a likőr adja, így a végeredmény nem lesz túl édes, émelygős.

„Minket is meglepett ez a nagy népszerűség, nem gondoltuk, hogy ennyire nagy felhajtás lesz a dolog körül. Azt meg főleg nem, hogy ilyen gyorsan elkapkodják. Nagyon örülök a sok pozitív visszajelzésnek” – nyilatkozta Anna Burley, a vállalat tulajdonosa.

Remekül néz ki ez a sajtkülönlegesség, azonban arról ne feledkezzük meg, hogy már eddig is voltak próbálkozások hasonló irányban, sőt olyan is van, ami folyamatosan jelen van a piacon, csak a magas ára miatt nem igazán terjedt el széles körben. Gondoljunk csak a nálunk nem is kapható Nutellára hasonlító Philadelpia krémsajtra vagy a Le Berrichon csokis camambertre. És persze ne felejtsük el, hogy mi is kísérleteztünk hasonlóval, bár a Mese Sajt nevű kockasajt sosem örvendett túl nagy népszerűségnek, így a kilencvenes évek közepén beszüntették a gyártását.

Ti megkóstolnátok?

via: delish.com

közösség

további frisss

lap tetejére