A boldog élet titka nem a pénzben, hanem a kalandokban rejlik

Frisss/playful - fotó: playful • 2017. május 01., hétfő •
Tévúton jár az, aki azt hiszi, hogy a luxus használati tárgyaktól lesz teljesebb az életünk.
A boldog élet titka nem a pénzben, hanem a kalandokban rejlik

Szüleinktől gyakorta hallhattuk azt, hogy "bezzeg az én időmben!". Hiába voltak egykor ők is fiatalok, mégis másképp értékelték a dolgokat, mint manapság az Y-generáció képviselői. A boldogságot ugyanis tárgyakban, fogyasztásban mérik, mert azt hiszik, hogy a kézzelfogható dolgoktól többnek érezzük magunkat. Persze fontos az anyagi biztonság, de az örömöt nem egy autó vagy mobiltelefon megvásárlásakor fogjuk érezni. Pontosan mitől? Ezt szedtük egy csokorba.

Társaság: Azokat az élményeket, amelyeket a legjobb barátaiddal éled meg, bizonyára szívesen idézed fel. Nem kell hozzá egy fesztiválbérlet, ugyanis a jó hangulatú sörözések, csajos bulik bizonyára kenterbe verik a puccparádét. Szóval akár a lakásodtól néhány percre is lehet az a hely, ahol életre szóló emlékben lesz részed.

Tapasztalat: Attól is boldogabb leszel, ha kisebb-nagyobb célokat tűzöl ki, amelyeket aztán teljesítesz is. Amennyiben szeretsz sportolni, határozd meg mit próbálnál ki vagy mi az, amit rendszeresen űzni szeretnél. Minden apró részsikernek nagyon fogsz örülni. Ugyanez a helyzet, ha inkább olvasni szeretnél és egy általad kiszemelt könyvnek végére érsz.

Idegen kultúrák felfedezése: Más országba eljutni manapság már nem lehetetlen, mint volt a szüleink idejébe. Az ősöknek már Helsinki is nyugat volt. Érdemes más országok kultúrájával megismerkedni, mert nem csak életre szóló élményben lesz részed, hanem tanulsz is belőle. Ennek köszönhetően alázatossá és körültekintővé válsz, hiszen szélesebb rátekintésed lesz a világra.

via playful

közösség

további frisss

lap tetejére