A Balcsin kívül is van élet – Szombathely közeli tóajánló

Tóth Eszter • 2016. július 04., hétfő •
Ha hűsölni akarsz...
A Balcsin kívül is van élet – Szombathely közeli tóajánló

Végre megérkezett az igazi nyár, forróság van, és az embernek olyan testrészeiről is folyik a víz, amiről nem is tudta, hogy létezik. Legszívesebben egész nap a strandon ücsörögne, és ha már nagyon marja a bőrét a forróság csak megmártózna a hűsítő habokban. Akik bírják a tömeget, az épített környezetet, a zsivajt és a klóros vizet, azoknak tökéletes választás valamelyik strandfürdő, de sokan vannak olyanok is, akik irtóznak az ilyesmitől és inkább a természetes vizeket részesítik előnyben. Jó hír, hogy nem kell órákat utazni a tavak rajongóinak sem, hiszen itt a környéken is remek lehetőségek vannak az ilyesfajta kikapcsolódás kedvelőinek. Ezekből szemezgettünk.

Vadása-tó

A Vadása-tó az Őrség egyik kis gyöngyszeme, Hegyhátszentjakab településhez tartozik. A tavat 1968-ban kezdték el kiépíteni, a Vadása -patak vizének felhasználásával. A természet közeli élményt már a név is biztosítja, hiszen az ott élő rókák által vájt lyukak után kapta a nevét: Vadása, azaz „vad ásta”. A ma már országszerte híres, vadregényes környezetben fekvő, 200 méter széles és 350 méter hosszú tavacska az itt élő emberek és a szövetkezeti dolgozók összefogásával készült el. Horgászok és fürdőzők kedvelt kirándulóhelye, a nyugalom garantált.

Elérés: Szombathelytől kb. 45 km-re található, cca. 45 perc a 86-os főúton

Szajki-tavak

A szintén nyugodt, erdős területen fekvő tó már évtizedek óta Vas megye egyik legkedveltebb fürdőtava. A füves strandon a fák biztosítják a kellemes pihenést, a víz elsősorban úszóknak ajánlott, de az első 10 méter lassan mélyül, így kisgyerekekkel is remek szórakozás lehet a pancsolás. Van lehetőség vizibiciklizésre és csónakázásra is. A strandoláson kívül rengeteg egyéb kirándulási, túrázási lehetőség is várja a látogatókat.

Elérés: Szombathelytől kb. 45 km-re található, cca. háromnegyed óra a 87-es és a 8-as főúton

Tómalom Fürdő

A Sopron és a Fertő-tó között található, gyönyörű, természetes környezetben elhelyezkedő, kalandos történetű strand remek szórakozás lehet az egész családnak. Ugyan a névadó malom - amelyről az első feljegyzések 1550-ben készültek - a második világháborúban elpusztult, a pihenni vágyókat napozómólók, -teraszok, csúszdás gyermekmedencék, játszótér, óriás sakk, pergolák valamint vizibicikli-, kajak-, csónakkölcsönző várja.

Elérés: Szombathelytől kb. 77 km, cca. 1 óra 10 perc az M86 –os és a 84-es főúton

Natur-Badeparadies-Burg

A festői környezetben, hegyek és fenyőfák árnyékában elhelyezkedő, kavicsos tavacska mindenkinek remek pihenést és szórakozást nyújt. A gyerekek és mozgékonyabbak jól szórakozhatnak a csúszdán vagy a különféle vízijátékokon, esetleg fejest ugorhatnak a stégről, miközben a pihenni vágyók áztathatják magukat a tó hűs vizében vagy olvasgathatnak a fák árnyékában.

Elérés: Szombathelytől kb. 22 km, cca. fél óra a 89-es és a B56-os úton

Kellemes pancsolást! 

közösség

további frisss

lap tetejére