9 tanács, hogy ne szúrd el az egyetemi éveidet

Szerző: Boros Patrícia Fotó: returnofkings.com • 2016. szeptember 05., hétfő •
Több éves tapasztalaton érlelve.
9 tanács, hogy ne szúrd el az egyetemi éveidet

Az egyetem, főiskola kezdete hihetetlenül izgi. Megismersz egy csomó új arcot és sokkal önállóbbank is kell lenned. Összegyűjtöttünk pár dologot, amivel megkönnyítheted a fősulis éveidet.  

Tanulj meg bivalyerős kávét készíteni

Ehhez persze az is kell, hogy mindig odafigyelj, hogy rendben van-e a koffeinkészleted. Az egyik legfontosabb szabály: bármilyen húzós vizsga előtt állsz és megcsúsztál a tétellek bemagolásával, soha, de TÉNYLEG SOHA ne vessd be az energia ital és kávé kombót! Inkább aludj egy fél órát.

Fotó:inumcconnect.org

Pályázz ösztöndíjakra

Szerinted van még egy akkora buli, mint külföldön tölteni egy félévet?  Plusz az sem lenne rossz, ha havonta pár ezer forinttal támogatná az iskola az életedet? Nos, érdemes rendesen belehúzni már az elején...

Találd meg az egyensúlyt

Oké, ez az időszak nem a stréberkedésről, sokkal inkább az gigantikus partykról szól. De azért próbálj valamilyen határt húzni ebben, mert az ösztöndíj nem fog magától a bankszámládra csusszanni.

Állíts össze egy tuti órarendet

Vannak olyan órák, amiknek az időpontján nem lehet variálni, de szerencsére ennek az ellentéte is általában megvan. Ha tudod magadról, hogy képtelen vagy kimászni az ágyból reggel 7 előtt, akkor ne vegyél 8-ra egy matekórát.

A szövegkiemelők a haverjaid

Szerezz be ezekből minél többet, mert így sokkal egyszerűbb lesz a tanulás.

Készíts elmetérképet

Ezzel a kreatív módszerrel gyorsan és hatékonyan lehet tanulni. A lényege, hogy kiszedd a szövegből a kulcsszavakat és tetszés szerint rajzba vagy valamilyen feltűnő alakzatba rendezd ezeket a papíron. Így jobban megmaradnak a fejedben a legfontosabb infók és közben szinte megtanulod az anyagot is. Másrészt praktikus akkor is, ha vizsga vagy zh előtt még gyorsan átnéznéd a témát.

Fotó:mindtools.com

Ismerkedj

Légy nyitott az új emberekre, mert lehet, hogy pont itt bukkansz rá életed szeremlére vagy a jövőbeli legjobb barátodra.

Ha valami nem megy, kérj segítséget

Ne játszd el azt, hogy te mindent tudsz. Kérdezni egyáltalán nem ciki - azokkal van inkább gond, akik ezt gáznak tartják - , és sokat profitálhatsz is belőle.

Mosás, főzés, takarítás - Jobb ha összeszoktok

Ha koleszba vagy albérletbe költözöl, meg kell tanulnod vezetni a "háztartást". Szutykos, büdös, rendetlen környezetben nem lehet normálisan tanulni, ráadásul még a közérzetedre is rossz hatással lehet. Inkább igyekezz harmónikus atmoszférát kialakítani magad körül!

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére