5 nyomós érv, amitől egyfolytában csókolózni akarsz majd

Szerző: Frisss.hu/Daily Mail - Fotó: whatsappstatus77.in • 2017. február 27., hétfő •
Egészségesebb, mint a futás?
5 nyomós érv, amitől egyfolytában csókolózni akarsz majd

Egy csók lehet forró, édes, szenvedélyes, vad, visszafogott és mint kiderült, nemcsak a kapcsolatot erősíti két ember között, hanem hihetetlenül egészséges is.

A tökéletes fogsor titka?

Dr. Heidi Hausauer fogorvos szerint a csókolózás növeli a nyáltermelést, amivel egészségesen tartja a fogakat és az ínyt. Segít könnyebben megszabadulni az ételmaradéktól, így nem képződik annyi lepedék.

Erősíti az immunrendszert

Minimum hétszáz fajta bacilus van a szánkban, a nyálcserével pedig újabb baktériumokkal kerülünk kapcsolatba. A szakemberek szerint, minél több bacival találkozunk, annál ellenállóbb lesz az immunrendszerünk.  

Fiatalosan tart

A szakemberek szerint csókolózás közben nagyjából harminc izmunkat használjuk, ami segít az arc feszességének megőrzésében, növeli a véráramlást és serkenti a kollagéntermelést is. 

Fotó: hd-wallpapersdownload.com

Csökkenti az allergiás reakciókat

Dr. Hajime Kimata, Ig-Nobel díjas orvos és csapata huszonnégy allergiás embert vizsgált meg, a bőrallergiát és az orrnyálkahártya allergiás reakcióját figyelték. Az alanyokat arra kérték, hogy csókolózzanak. A kutatás során rájöttek, fél óra smárolással már csökkenthetők a kellemetlen tünetek. 

Oldja a stresszt

A meditációhoz hasonló hatásai vannak - kutatók szerint -, mert elősegíti az oxitocin termelést és növeli az agy szerotonin szintjét. Ezáltal könnyebben ellazulhatunk, illetve a hangulatunk is gyorsabban a helyére billenhet.   

via Daily Mail

közösség

további frisss

lap tetejére