5 jel, amiből tudható, hogy egy nő flörtöl

frisss.hu, index.hu • 2016. március 14., hétfő •
Ha ezeket észreveszi, már csak önön múlik a folytatás.
5 jel, amiből tudható, hogy egy nő flörtöl

Sokszor előfordul a hétköznapi élet során, hogy egy nő szeretne nyitni egy pasi felé, próbál jelzéseket is küldeni, de a pasi semmit nem vesz észre ezekből. Ugyanez fordítva is gond, amikor a férfi nem tudja eldönteni, hogy akár kiszemeltje, akár "csak" egy környezetében lévő nő "furcsa" viselkedése minek köszönhető. Valóban szeretne tőle valamit, vagy csak egyszerűen ő ilyen?

A probléma alapja csupán annyi, hogy a nők sokkal kifinomultabbak az apró jelzések terén, és magukból indulnak ki. Tehát, ha a saját maguk által használt metakommunikációs eszköztárból bevetnek néhányat, meggyőződésük, hogy azt a férfinak is észre kellett vennie. Ha mégsem jön a válasz reakció, akkor a pasi biztosan nem akar semmit - gondolják. Közben meg könnyen elképzelhető, hogy a pasi semmit nem vett észre ezekből, sőt,ő is éppen úgy várja már, hogy történjen valami, azaz  valamelyikük nyisson a másik felé, tegye meg az első lépést. 

Az ilyen és ehhez hasonló problémák elkerülése érdekében összegyűjtöttünk 5 olyan jelzést, amit ha egy nőtőt tapasztalunk, szinte tuti, hogy éppen kikezdett a férfival. 

1. Csábos mosoly

Az egyik legelső biztos jele annak, hogy nem közömbös számára az illető. A csábos mosoly nem felületes, és főleg nam az a típusú, amelyiket például egy vicc elmondása után láthatunk a nő arcán. A flörtölős mosoly közben ragyog a nő arca, felcsillan a szeme és láthatóan élvezi a társaságát.

2. Szemkontaktus

A kommunikáció legfontosabb alapja. A szemkontaktusban annak gyakorisága és hossza az, amiből megállapítható, hogy a nő mit akar. Ha mosollyal kombinált, akkor a flört valószínűsége meglehetősen magas.

3. Hasonló reakciók a testbeszédben

Ha a beszélgetőtársunk egyetérően bólogat, vagy ugyanúgy csóválja a fejét egy negatív hírnél, mint mi, nevet a poénjainkon és így tovább, azzal szimpátiát kelt. Azt közvetíti, hogy nem csak érti, amit mondunk, de egyet is ért vele. A nők részéről ez egy teljesen természetes reakció, ha "be akarnak vágódni" egy pasinál.

4. Kacérkodás

Ezt nehezen veszik észre a férfiak, a nők számára viszont erős jelzésnek számítanak. Ilyen például a hajcsavargatása, a nyak simogatása, vagy például a dekoltázsra való figyelem felhívása. Összegezve, az a cél, hogy a férfi mindenképpen a nőt nézze, vele legyen elfoglalva.

5. Véletlenszerű érintések

Ez már szinte 100 százalékos jele a flörtnek. Sőt, a másik kezének, vállának megérintése, hátának megsimogatása már abban a fázisban is "magától jön" a nőknél, amikor akár még saját maguk sem tudják, hogy akarnak valamit a férfitől. A nők számára kifejezetten fontos a testi kontaktus, hiszen ez az intimitás előszobája. A férfi megérintésével kifejezetten a figyelmét akarják magukra felhívni, ha a többi jelzés nem ért még célba.

 

közösség

további frisss

lap tetejére