5 iPhone trükk, amiről még nem hallottál

frisss.hu, kozepsuli.hu, Gif: Buzzfeed.com • 2016. február 08., hétfő •
Extra funkciók, amelyek ráadásul hasznosak is lehetnek.
5 iPhone trükk, amiről még nem hallottál

Minden iPhone tulajdonos tudja, hogy készüléke ezerféle dolgot tud. Elvileg persze elolvashatjuk a „használati utasítást”, de mára annyi funkciót passzíroztak bele egy ilyen kis kütyübe, hogy szinte lehetetlen mindet megjegyezni, nem beszélve arról, mennyit vagyunk képesek használni! Ezért aztán vannak olyan funkciók, amelyek bár bizonyos szituációkban rendkívül hasznosak lennének, mivel nem tudunk róluk, nem is használjuk őket. Az alábbi öt sem ismert mindenki előtt, ugyanakkor érdemes megjegyezni őket, mert nem csak gyorsítanak bizonyos tevékenységeket, de még bosszúságtól is megóvnak bennünket.

1; Törölni a szöveget rázással? Próbáld ki!

Mindenkivel előfordul, hogy miután begépelt valamilyen szöveget mégsem akarja használni, ezért ki kell törölni a telefonból. Ahelyett, hogy a törlés gombot nyomogatnánk, vagy nyomva tartanánk ki tudja, meddig, sokkal gyorsabb és egyszerűbb, ha egyszerűen megrázzuk iPhone-unkat.  Meg fog jelenni a visszalépés panel, sőt, ha ismét meggondolnánk magunkat és tovább rázzuk, akkor az ismétlés gomb is.

2; Bekapcsolnád a Caps Lockot egy pillanat alatt?

Akkor nincs más teendőd, mint duplán rákattintani a Shift-re, Ha esetleg mégse működne, akkor a Beállításokban az Általános, majd a Billentyűzet menüpontokban ellenőrizd, hogy a Caps Lock lehetőség be van-e kapcsolva!

3; Fényképezni hangerőgombbal? Ez is lehetséges!

Így nem kell az érintőképernyővel bajlódni, meg idegeskedni, hogy miközben a képernyő gombjának megnyomására koncentrálunk, elmozdul az egész készülék és oda a beállítás. A hangerőt növelő gomb megnyomásával exponálni fog készülékünk. Ráadásul, ha fekvő képet készítünk, abszolút kézre esik a telefon „tetején” lenyomandó kis gomb.

4; Fülhallgatóval is lehet? De még mennyire!

Ha már bent vagyunk a fényképezés módban elég a fülhallgató gombot megnyomni a kép rögzítéséhez. Ez azért is praktikus, mert a fülhallgató flexibilis módon csatlakozik a telefonhoz, tehát a gomb megnyomásakor nem mozdítjuk el a beállított készüléket.

5; Nincs elég időd a töltésre? Tedd repülőgép-üzemmódba a telefonod!

Sokszor előfordul, hogy az embernek nincs ideje teljesen feltölteni telefonját, csak „rátölt” egy picit pár perc alatt. Hogy ezt a kevéske időt maximálisan kihasználjuk, kapcsoljuk telefonunkat repülőgép-üzemmódba. Pont dupla olyan gyorsan fog töltődni, mint egyébként.

közösség

további frisss

lap tetejére