5 hiba, amivel pillanatok alatt tönkre teheted a párkapcsolatod

Szerző: frisss.hu/nlcafe.hu - Fotó: pexels.com • 2017. június 09., péntek •
Így rombolhatod le gyorsan és hatásosan, amit felépítettetek.
5 hiba, amivel pillanatok alatt tönkre teheted a párkapcsolatod

Joshua Uebergang az emberi kommunikáció szakértője készítette el azt a listát, amit ha betartasz, akkor szinte borítélkotható, hogy hamar szingli leszel. De ha arra törekedsz, hogy minél jobban működjön a párkapcsolatod, akkor figyelj oda erre a pár dologra!

Íme a hibák, amik simán tönkretehetnek még egy jól indult kapcsolatot is:

Nem beszélsz nyíltan az érzéseidről

A férfiak hajlamosak magukba fojtani az érzéseiket, ritkábban teszik szóvá, ha valami idegesíti őket, mint a nők. Ettől függetlenül a hölgyek részéről is létezik a probléma. Bár ők ritkábban tartják magukban, ha valami idegesíti őket, ha ez mégis előfordul, akkor azt gyakran hibáztatásként és kritikaként kommunikálják a párjuk felé.

Nem törődsz a párod igényeivel

A párkapcsolatok egyik leghatásosabb mérge, ha nem találkoznak a párok igényei. Ezért fontos, hogy megbeszéljétek, ki, mire vágyik. 

Fotó: pexels.com

Meg akarod változtatni a másikat

Ez a hiba elképesztő veszekedéseket tud generálni egy párkapcsolatban. Ha valaki ráfekszik a témára, az többféleképpen is próbálkozhat a másik átformálásával például manipulációval, állandó kritizálással vagy fenyegetéssel. Persze nem gond az, ha a párok összecsiszolódnak, de nem mindegy, hogy melyik végéről fogjátok meg a témát és milyen eszközökhöz nyúltok. Ha ez balul sült el, akkor a másik azt érezheti, hogy számodra elfogadhatatlan az ő személye.

Nem érdeklődsz eleget 

Ahhoz, hogy dinamikusan működjön a kapcsolatotok elengedhetetlen a másik iránti kíváncsiság. Olyan apró kérdések is figyelmességet közvetítenek a másik felé, mint a „Mi történt veled napközben?” vagy a „Hogy érzed magad?”

Fotó: pexels.com

Uralkodni akarsz a másikon

Gondolj csak bele, mennyire frusztráló, ha valaki minden lépésedet ellenőrizgeti. Mikor vitted le a szemetet, mikor ettél vagy épp mikor slisszoltál ki a munkahelyeden vécére. Így működik ez a kapcsolatokban is. Hagyj a másiknak egy kis szabad teret!

via

közösség

további frisss

lap tetejére