18 évet kellett várni rá, de nem hiába: ilyen volt a Stromfeld Show

frisss • 2019. szeptember 24., kedd •
Ismét megrendezték a Stromfeld Show-t, ahol az aszfaltrajz versenytől kezdve, az aerobikon át, a különféle koncertekig számos program várta az érdeklődőket.
18 évet kellett várni rá, de nem hiába: ilyen volt a Stromfeld Show

Csaknem két évtizede rendezték meg utoljára a Stromfeld Show-t, ám akkor csúfos kudarcba fulladt: a lakótelepen élők protestálása miatt este 10 órakor véget ért a rendezvény. Idén azonban szó sem volt ilyesmiről: szeptember 21–22-én fiatal és idős együtt szórakozott a bevásárlócenterrel szemben elterülő nagy, füves területen. Voltak itt nagycsaládosok, elvált szülők kisgyerekkel, egyedülállók és friss szerelmesek; közvetlen és kissé távolabbi szomszédok; kutyájukat ugyanazon a szakaszon sétáltatók, de egymással nem igazán kommunikálók és általában ugyanabban a napszakban a bevásárlócenterben vásárlók egyaránt. Akadtak, akik kicsit jobban ismerték már egymást, de a legtöbben most elegyedtek beszélgetésbe azokkal,  akikkel eddig csak futólag köszöntek egymásnak. 

Szombaton kora délután gyerekzsivaj és jóízű kacagás töltötte meg a Stromfeld-lakótelep és a 6-os busz megállója közötti járdaszakaszt, ahol aszfaltrajzverseny vette kezdetét. Nem sokkal később aerobik várta az anyukákat, majd ezután színpadra lépett a SALSA LA VIDA tánccsoport, akik latin pezsgést hoztak a napos, de kissé szürke, őszi hétvégébe. Az esti jó hangulatú beszélgetéseket és a felhőtlen szórakozást a YouKnow együttes, a West Régió, majd A Két zsivány koncertje kísérte. 

A vasárnap délután a Stromfeld-lakótelep urainak nagy örömére sörivóversennyel indult, majd színjáték, harcászati bemutató, aerobik és koncertek sora – sztárvendégként a Soulwave – szórakoztatta a lakókat. A műsorok közben sörsátor, vidámpark, lovagoltatás és különféle kiállítók tették színesebbé az amúgy is remek programot. 

A rendezvényen részt vett Lanschek Adrienn is a családjával. Kérdésünkre elárulta, hogy ő ugyan már nem él a Stromfeld-lakótelepen, de a szülei igen. Már 31 éve itt laknak – tette hozzá. Igazi családi délután volt számukra a Stromfeld Show szombati napja: nem csak három gyerkőc, de még a nagymama is velük volt. - Nagyon élvezték a gyerekek! Még a legkisebb is, aki most 21 hónapos – mondta Adrienn –, majd hozzáfűzte: reméli, jövőre ismét megrendezik a Show-t. Bár ők az esti koncerteken már nem tudtak maradni, mégis úgy véli, ez a két nap visszaidézte a gyerekkorát. Azt az időszakot, amikor utoljára 18 évvel ezelőtt volt Stromfeld Show. Talán most újra, évről évre felelevenítik majd a hagyományt, ami amellett, hogy összehozza a család apraját-nagyját, erősíti a lakótelepi-közösségi összetartást és a stromfeldi identitást, és olyan felejthetetlen élmény, ami közelebb hozza az egymás szomszédságában élő embereket. Így lesz a lépcsőházban gyors sziából „Hogy vagy? Kipihented a hétvégét?”. 

A rendezvény főszervezője Standy Miklós, fővédnöke pedig Illés Károly, Szombathely alpolgármestere volt, aki a városrész önkormányzati képviselője is. Másfél millió forintot ajánlott fel képviselői keretéből a program támogatására. – Még emlékszem azokra az évekre, amikor rendszeresek voltak ezek a rendezvények, és láttam, hogy az emberekben él az igény a közösségi alkalom újraélesztése iránt – mondta köszöntőjében az alpolgármester. – Különösen nagy jelentősége van ennek egy olyan városrészben, ahol nincs se templom, se óvoda, se iskola, semmilyen közösségi tér. Örömmel látom, hogy a Minerva lakótelepről és szinte az egész városból érkeztek látogatók. Ezzel igazoltnak látjuk a rendezvény létjogosultságát, a jövőben évről évre szeretnénk megrendezni – tekintett a jövőbe Illés Károly.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére