10 éves a Holdfény Liget!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. július 09., szombat •
Ezért a Frisss FM stábja letesztelte Vas megye legnagyobb kalandparkját!
10 éves a Holdfény Liget!

Gyöngyösfaluban, Szombathelytől alig 10 kilométerre található a tízedik születésnapját ünneplő Holdfény Liget, az Alpokalja kalandparkja. A kalandpark 2006-ban még egy kisebb területen kezdte meg működését, abban az évben indult el első ízben a Tipicamp, indiántáborunk. 2007-től egyre több játékkal és sportszolgáltatással bővült a kalandpark repertoárja. A park legnagyobb látogatottságú játéka a drótkötélpálya. Magyarország egyik legnagyobb erdei drótkötélpályáján2450 m hosszan lehet legyőzni minden félelmünket és bátorságpróbára indulni 1-12 m magasságban. A fák lombkoronáján 175 különböző játék várja a látogatókat. A kicsikre is gondoltak, már 3 éves kortól ügyeskedhetnek a Katica vagy Póni pályákon szülői segítséggel. A nagyobb gyermekek számukra megfelelő kihívású pályákon tehetik próbára magukat, a felnőttek pedig akár 10 méteres magasságban is egyensúlyozhatnak a fekete pályán egy bambuszrúddal, egy szál drótkötélen sétálva.

A kalandparkban ezen kívül egy szűknyomtávú erdei kisvasút is várja a vendégeket, mely a gyerkőcök kedvence. A szolgáltatások közül nagy élményt nyújt a kenuzás a Gyöngyös patakon, az íjászat, a 150 köbcentis erdei quad, a 18 méter magas mászófal és gumifal vagy a ládatorony építés. Egyik legújabb fejlesztésük az Indián 7-próba, ahol bárki „rézbőrűvé” változhat egy fél órácskára. Tomahawk-al lehet célba dobni, íjászkodni, lasszózhatni vagy horgászhatni is - akár verseny keretében - társainkkal.

A kisebbek nyári kedvence a vízi buborék, melyben a tavon egyensúlyozhatnak a felfújt gömbben ugrálva. A legkisebbeket ezen kívül játszótér, focipálya, mezítlábas élményösvény és a gyermeknapon felavatott Manósétány várja. Az erdei tanösvény a helyi élővilágba, állati lábnyomok ismeretébe is betekintést nyújt.

Így szombaton a születésnapot ünneplő Holdfényliget pályáit Farkas Beni műsorvezetőnk és Nemes Judit hírszerkesztőnk is kipróbálta. Bár Judit eleinte csak a könnyebb pályákat választotta, gyorsan belelendült, és már mászott is a nehezített pályákon. Beni ellenben rögtön a falmászást választotta, de egy cirkuszi mutatványnak is beillő ugrást is bevállalt. Mutatjuk videón is:

A szülinapon este Szentgyörgyi Ábel és az Újvilág Utca is bemutatkozott. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére