10 dolog, amit nem tudtál a Snapchatről

Frisss.hu/investor.hu Fotó: affinityvr.com • 2017. március 05., vasárnap •
Ez lesz az új Facebook?
10 dolog, amit nem tudtál a Snapchatről

Egyre közeledik a pillanat, amikor a Snapchat mögött álló Snap a tőzsdére lép, a befektetők pedig egyre kíváncsibban figyelik, hogy sikersztori vagy bukás lesz a vége a történetnek.

1. Bár tavaly veszteséges volt a Snapchat, nagy reményeket fűznek hozzá, így csütörtökön 200 millió részvényt dobnak piacra 17 dolláros induló részvényárfolyammal, ami körülbelül 3,5 milliárdos nyereséget jelent.

2. Már az időjárást is lecsekkolhatod egy szelfivel. Csinálj egy képet, lépj az időjárásos filterhez. Az öt órás előrejelzéshez nyomj egyszer a hőmérsékletre, a három naposhoz kétszer, ahhoz pedig háromszor, hogy válts a Celsius és a Fahrenheit között.

3. A Snapchat egy iskolai feladatként indult. A Stanford Egyetem tanulói, Evan Spiegel, Bobby Murphy, és Reggie Brown dolgozták ki, társaik pedig borzalmas ötletnek találták. Szerencsére nem lett igazuk!

Fotó: en.wikipedia.org

4. 2011 júliusától az Apple App Store-ban még Picaboo néven volt elérhető az alkalmazás, majd egy évvel később egy arculatváltás után már Snapchatként volt megtalálható a Play áruházban.

5. 2013 októberében Mark Zuckerberg megpróbálta megszerezni egy milliárd dollárért a Snapchat-et, de az alapítók nem adták. Egy hónappal később a Facebook atyja már három milliárddal tért vissza, de ismét üres kézzel kellett távoznia.

6. 2013-ban a 13 évesnél fiatalabbakat is meglepték. A Snapchat Kidz kifejezetten gyerekek számára készült, hasonló funkciókkal, mint az eredeti alkalmazás, tehát fotózni, feliratozni és rajzolni lehet vele a képekre. Azt azonban nem támogatja az app, hogy barátot bejelöljenek vagy küldjenek és fogadjanak tőlük képeket.

Fotó: playbuzz.com

7. Maximum hatezer embert követhetsz az alkalmazáson keresztül, ami nagy teret ad arra, hogy mindenféle behatásnak kitedd magad. És ha már követés, más közösségi oldalakkal ellentétben nem nyilvános mások számára, hogy hány embert figyelsz meg Snapchaten.

8. A felhasználók közel 70 százalékát nők teszik ki. A fiatal nőknek tetszik az ötlet, hogy a tartalom csak ideiglenesen látható, majd eltűnik, mert így kevésbé félnek bizonyos képeket megosztani. Ezt persze sokan kicselezik a képernyőkép készítésének lehetőségével.

9. Naponta 400 millió Snap-et osztanak meg a felhasználók, hiszen legtöbbjük napi szinten nem csak egyet-egyet tesz közzé.

10. A Snapchat emblémáját és kabaláját, a sárga háttér előtt lebegő szellemet Ghostface Chillah-nak hívják. Nevét a  Wu-Tang Clan hip-hop banda rappere, Ghostface Killah után kapta.

via methodshop.com, SEJ, investor.hu

közösség

további frisss

lap tetejére