Íme, az Ops Café, ahol a homokóra is felfelé folyik

frisss.hu, fotó: Hornyák Emőke • 2015. november 13., péntek •
Szombathely prémium kávézója mindenben egyedit nyújt.
 Íme, az Ops Café, ahol a homokóra is felfelé folyik

Szinte észrevétlenül nyitotta meg kapuit a Gagarin út közepén Szombathely legújabb kávézója, az Ops Café. A jólét és a termés római istenéről elnevezett, teljesen egyedi hangulatú kávézó ízig-vérig prémium kategóriába sorolható. A családi házból átalakított helyiség minden négyzetcentimétere – tükrözve a tulajdonosok elképzelését – a békebeli stílust idézi. Konkrétan art deco és neo barokk bútorokkal, kiegészítőkkel találkozhatunk. A falakon jegyzett olajfestményeket csodálhatunk meg, a pulton Spiegler Tibor gyűjteményéből huszadik század eleji képeslapok láthatók. Kuriózumnak számítanak a delfti porcelán képek is, melyeket kovácsoltvas keretek szegélyeznek. Az egész atmoszféra nyugalmat sugároz, és arra ösztönzi a látogatót, hogy megadja a módját akár a kávézásnak, akár a különféle étkek fogyasztásának.

A  Danesi kávé Rómából érkezik, azzal a saját szabályzattal, hogy egy településen csak egy helyen lehet árulni termékeit. Azaz, ha valaki kíváncsi, milyen is egy igazi római kávé, akkor azt egyetlen helyen – az Ops Caféban - tudja Szombathelyen megkóstolni. Ha esetleg mégsem csak kávézni szeretnénk, érdemes kipróbálni a Danesi forró csokiját, vagy tea szelekcióját is, a prémium minőség itt is garantált. Csakúgy, mint a kínai teáknál, ahol a megfelelő minőség elérése érdekében percre meg van határozva, mennyi ideig áztassuk a tealeveleket. Az idő pontos méréséhez homokórát is kapunk, ráadásul olyat, amelyben felfelé „folynak” a „homok-szemek”.

Egyedi a kínálat a gasztronómia terén is. Ausztriából érkeznek a termékek, melyeket aztán frissen sütnek meg a speciális sütőkben. Így garantáltan a legmagasabb élvezeti értéket nyújtják a croissanok, muffinok , ciabatták, bagettek és az úgynevezett favágó kenyér. Az egyik kedvenc  a tiroli rétes lett, melyhez tökéletesen passzolnak az angol suki teák. Igaz, hogy a több, mint harminc fajta végigkóstolásához több hét szükségeltetik, de megéri személyesen is átérezni, mit ért a gyártó az olyan fantázia nevek alatt, mint például gondűző málna, vagy japán cseresznye.

A minőségi intim környezet egyértelműen ideális baráti társaságok számára is, nem véletlen hogy rendszeresek az osztálytalálkozók, kártya partik, és családi összejövetelek. A lazulni vágyóknak a szintén prémium kategóriába sorolható Agárdi és Buti pálinkát ajánlják. A könnyedebb műfajt kedvelők a nemzetközi sörkínálatból is választhatnak, vagy esetleg a rövidesen induló forralt borokból, puncsból.

Az épp téliesített terasz fejlesztés előtt áll, pár hét múlva immár tetővel és hősugárzókkal várja majd vendégeit. Az átmenő forgalom meglehetősen intenzív a Gagarin úton, ezért is ajánljuk bátran az arra járóknak az ünnepekre való ráhangolódáshoz véleményünk szerint legideálisabb kávézót. Ahogy a vendégek rendszeresen megjegyzik: Ilyen kávézó nincs máshol a városban, érdemes kipróbálni!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére