Magyarnak lenni, erős lelki kötődés

bz • 2011. december 13., kedd •
Honosítási illetve visszahonosítási procedúra keretében tízen tettek állampolgársági esküt kedden a szombathelyi Polgármesteri Hivatalban. Korábban kérelmüket Schmitt Pál, Köztársasági elnök bírálta el, majd Marton Zsolt a város alpolgármestere átadta a honosítási okiratot.
Magyarnak lenni, erős lelki kötődés

Az egyik résztvevő például a romániai Temesvárról érkezett.  Soveja Carol Catalin, már 20 éve itt él Magyarországon. 6 évesen édesanyjával érkeztek. Tíz hónappal ezelőtt beadott honosítási kérelme után kedden délelőtt hivatalosan is magyar állampolgár lett. Marton Zsolt, Szombathely alpolgármestere szerint, a honosítás nem csak egy jogi aktus, annál több: „Magyarnak lenni a történelem során mindig is erős lelki kötödést jelentett, és jelent ma is.” – fogalmazta meg gondolatait a városvezető.

Horvátországból, Bukovinából érkezett egy két gyermekes család. Az apa vette át a magyar állampolgárságát igazoló okiratot. Mint mondja, Bukovinában már viszonylag kevesen vannak nemzettársaink, ráadásul nem is itthon, hanem osztrák feleségével (és családjával) Ausztriában él; de fontosnak tartotta, hogy hivatalosan magyar is lehessen.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére