Filmajánló őszi punnyadáshoz

JZS • 2012. október 05., péntek •
Ahogy beköszönt az ősz, úgy lesz egyre gyakrabban kedvünk begubózva olvasgatni, vagy épp megnézni egy jó filmet. Ilyenkor jön a kérdés: jó, jó, de mégis mit?! Mi ehhez nyújtunk most egy kis segítséget. Összegyűjtöttünk 5+1 olyan filmet, amik elég jók egy őszi délutáni kikapcsolódáshoz - de még nem néztük őket ronggyá az elmúlt években. Pasis, csajos, pörgős, röhögős, igényes, és romantikus is akad közöttük, hogy mindenki találjon kedvére valót.

A Nagyfiúk egy könnyed kis film, amit simán megnézhetünk a párunkkal is, úgy hogy mindkét fél elégedett lesz. A 30-as éveikben járó családapák újra összeverődnek a gyerekkori cimborákkal, és nosztalgiáznak egy kicsit. Mély mondanivalója nincs, de hangulatos, és aranyos. A csajoknak inkább a párkapcsolati adok-kapokkal tűzdelt történet, az ellenkező nemnek pedig a pasis poénok tetszenek majd. Adam Sandler és Salma Hayek a főbb szerepekben. A nézők értékelése 7.6/10 – ami egész jó, ráadásul mi is egyetértünk vele.

A Csúcshatás már keményebb dió. Ez egy igazán jó akció-thriller, aminek pörgős cselekménye végig leköti a figyelmünket. A főhős egy lecsúszott író, aki egy véletlen folytán hozzájut egy különleges bogyóhoz, amivel az agykapacitásának 100 %-át kihasználhatja. Költői kérdés, hogy a néző, mit tenne, ha egyszer hozzájutna egy ilyenhez?! Van benne veszély, érzelem, és dráma is. Éppen ezért tökéletes választás, ha olyan filmet keresünk, amiről utána beszélgetni is lehet. Bradley Cooper és Robert de Niro a két vezéregyéniség. A nézőktől 8.5 pontot kapott.

Nyolc tanú a címe annak az akció-thrillernek, amit csak akkor nézzen meg, ha nem fáradt. De akkor imádni fogja! Az amerikai elnök ellen akarnak elkövetni egy merényletet. Folyamatosan építkező történet, ami beszippant, és leköti minden figyelmünket. A film végén dupla csavarral. Nem semmi, a kritikusok szerint is 8.3-as! Több ismerős arccal is találkozunk - Dennis Quaid, Matthew Fox, Sigourney Weaver, Forest Withaker -, akik bár nem „A” kategóriás színészek, annál jobban kitettek magukért.

Az óceánjáró zongorista legendája egy srácról (Tim Roth) szól, akit 1900-nak hívnak. Sosem lépett szárazföldre, így hivatalosan nem is él. Tehetsége azonban világraszóló. Mindenki kíváncsi rá, mégsem tudják ki ő valójában – talán még ő maga sem. Kiváló forgatókönyv, zseniális alakítások, és 9.4 pont járt a drámának. Ami egyáltalán nem lehúzós, annál inkább érdekes, és színvonalas. Ha értelmes kikapcsolódásra vágyik, remek zongorajátékkal, kulturális sznobizmus nélkül, nézze meg!

A Pancser Police olyan, mintha az elejét Hollywood legjobb forgatókönyvírója, a végét pedig egy betépett félnótás írta volna. Míg az első fél órát akkora poénok jellemzik, hogy a fejünk kis híján lerepül a helyéről, addig a végén már akadnak vontatott részek. Ennek köszönheti a 6.9-es értékelést is, de ha már az összes felkapott vígjátékot megnézte, akkor egynek jó lesz alapon kiváló! Különösen azért, mert bár „zsarus” film, túlnőtt a fánkos poénokon…

Egy ilyen listán lennie kell egy kellemes romantikus filmnek is. Legyen ez a „+1” ráadás. Bridget Jones, és társai már a könyökünkön jönnek ki, úgyhogy ebből is kevésbé elcsépeltet ajánlunk: Mindenképpen talán a film címe. Egy igazi szépfiú, Ryan Reynolds, és napjaink egyik leghitelesebb gyerekszínésze Abigail Breslin a főszerepben. Bájos történet, amiről annak ellenére, hogy már az elején tudjuk, hogy happy end lesz a vége, mégis kíváncsian várjuk a fejleményeket. 7.9-et kapott, ami csak kevéssel marad el a Bridget Jones naplójától. De ezt inkább csajos estére ajánljuk…

Popcornt a tálba, távkapcsolót a kézbe, és őszi punnyadásra fel! Jó szórakozást hozzá!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére