Egyél jót! - Marton Zsolttal gasztro oldala

Frisss • 2013. október 16., szerda •
Két nap sem telt el, hogy Marton Zsolt Szombathely alpolgármestere elindította az Egyél jót – közösséget a facebookon, s több mint 500-an likeolták oldalát. Az alpolgármester élményeket, ízeket oszt meg.
Egyél jót! - Marton Zsolttal gasztro oldala

Biztosan meglátogat éttermeket kifőzdéket, piacokat, vásárokat, ahol az ételeké a főszerep. De mindenekelőtt jókat főz. Hatással van az életedre, hogy mit eszel. Ezért jól gondold meg, érdemes-e rosszat, vagy bizonytalan eredetűt fogyasztanod. Marton Zsolt gondolatai.. . – így szól az Egyél jót – közösség bemutatkozása a facebookon. Mint azt az alpolgármester írja: nem tervezi a témáit, majd hozza az élet, és a kedve. Biztosan meglátogat éttermeket, kifőzdéket, piacokat, vásárokat, ahol az ételeké a főszerep. De mindenek előtt jókat főz, és élvezettel olvassa a közösség tagjainak receptjeit, ötleteit is. „Mert a főzés szenvedély. Tényleg nem mindegy, mit eszel. Ezért továbbra is: Egyél jót!” – írja az alpolgármester.

A politikus a frisss.hu kérdésére elmondta:

- Sok pozitív visszajelzés érkezett a személyes facebook profilom, amikor ételeket osztottam meg. Semmi köze a politikai tevékenységemhez, ez kizárólag a gasztronómiáról szól, ami a szenvedélyem. És valóban fontosnak tartom, hogy az emberek figyeljenek oda arra, hogy milyen alapanyagokat tesznek a családjuk asztalara – magyarázta Marton Zsolt, aki az elmúlt hónapokban látványos fogyáson ment keresztül. - Másfél honapja tudatosan táplálkozom. Figyelek a szénhidrátok, es a fehérjék fogyasztásával kapcsolatos "szakirodalomra". Nem fogyasztok fehér pékárut, és tudatosan választom meg az ételek összetevőit. Próbálgatom a paleo - konyhát is, sok élménnyel, és megújult fizikai erővel gazdagodtam az elmúlt időszakban. Egy hét klasszikus diétám volt, ezt leszámítva minden nap jóllakva adtam le 10 kg-t az elmúlt időszakban. És a legfontosabb: az étkezes nem kizárólag létfenntartás, hanem örömszerzés. Másoknak, s magunknak – ecsetelte az alpolgármester.

közösség

további frisss

lap tetejére