Voli bízik a törökök elleni győzelemben - Koman Vladimir a Frisss.hu-nál

MO • 2013. március 26., kedd •
Koman Vladimir, a szombathelyi neveltetésű, magyar válogatott focicsapat tagja, szerkesztőségünkbe látogatott. Röviden értékelte a magyar-román világbajnoki selejtező mérkőzést, pár szóban elmondta mit vár a törökök ellen ma este, és kicsit magánéletéről is faggattuk.
Voli bízik a törökök elleni győzelemben - Koman Vladimir a Frisss.hu-nál

A szombathelyi neveltetésű Koman Vladimir, vagy, ahogy mindenki ismeri, Voli a magyar - román mérkőzést követő szombaton hazalátogatott, s így sikerült meginvitálnunk szerkesztőségünkben. Mivel kevés időt töltött itthon, s másnap már utazott is vissza Budapestre, csak pár kérdésben érdeklődtünk a selejtező mérkőzéseket illetően.

Túl a magyar - román válogatott mérkőzésen, kicsit csalódottan. A 93. percig hittük ugyanis, hogy 32 év után, eljött az idő, hogy győzedelmeskedjünk a román válogatott fölött. Majd a román csapat egyenlítő góljának köszönhetően 2-2-es eredmény következtében, csupán 1 pontot zsebelt be a magyar válogatott a világbajnoki selejtező ezen mérkőzésén.

- Összességében az első félidő 15-20 percében kevésbé találták magukat a játékosok. Majd a gól, motivációként a legjobb pillanatban következett, így a második félidőben sokkal jobb teljesítményt mutatott a csapat, így rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani, melyeket nem sikerült értékesíteni, pedig egy időben érkező újabb gól, talán le is zárta volna a mérkőzést. Így tehát nem tört meg a magyar átok. Sajnálatos. Ahogy én tegnap el voltam keseredve, úgy vagyok ma már vele, hogy ezen túlléptem. A tabellán nem változott semmi, az esély még megvan, de most idegenben bravúrra lesz szükség a törökök ellen -  mondta szombaton a játékos.

Nagy mérkőzés vár a magyar válogatottra ma este Törökországban. A magyar zártkapus románok elleni találkozó után, a török szurkolói hangulat nagy feszültséget kelthet a magyar játékosokban, ugyanakkor nagy löketet adhat a török válogatottnak. Voli szerint, az esélyek egyenlők.

- Itthon sikerült 3-1-re felülkerekedni. Ebből kiindulva nagyon könnyű meccsnek ítélhették meg az előző összecsapást. De ez nem így van - ecseteli a játékos. A török csapat nagyon jó, a hollandok után talán a második legjobbak, de a csapatjátékuk nem tökéletes, így a remény meg van Voliban is, bízik a győzelemben. - Az út még hosszú, de a lehetőség adott a pótselejtezős hely megszerzésére - teszi hozzá a focista. 

Miért olyan nehéz nyerni Törökországban?

Erre a kérdésre Koman is csak hallomás után tud válaszolni, ő ugyanis még nem lépett pályára a törököknél. De az üvöltő, akár 90 ezres török szurkolók által generált hangulat nem segíti majd a magyar csapatot. - Egy ilyen szorítóban, nagyon nehéz érvényesülni, de ezt le kell vetkőzni- mondja a magyar játékos. Bizonyára a románok ellen is bíztató lett volna a magyar szurkolók lelkesítése, de Voli nem ennek tudja be az első 20 percben produkált görcsös magyar játékot.

Voli egyébként fél éve az oroszországi Krasznodarhoz szerződött. 3 éves szerződés köti a csapathoz, ahol elmondása szerint jól érzi magát. Ez nem is kétséges, hiszen 24. születésnapja alkalmából a csapata egy kisvideóval lepte meg, amin különböző játékosok mondták el neki jókívánságaikat.  Válogatott mérkőzések alkalmával 1-1 napot itthon tud tölteni a családjánál, ez viszonylag kevés alkalom, de a barátok és a család is hazavárják. Voli egyébként még szingli, és nem kapkodja el a választást.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére