Rohantak az állatvédők - Szellőztetéskor mászhatott be a lakásba a "betolakodó"

metropol.hu • 2024. július 08., hétfő •
Az újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársai éppen egy óvodába igyekeztek nemrég, hogy előadást tartsanak az érdeklődő fiataloknak, amikor egy érdekes hívás futott be hozzájuk.
Rohantak az állatvédők - Szellőztetéskor mászhatott be a lakásba a betolakodó

Mérges kígyó van az egyik társasházunkban

– kezdte az aggodalmas telefonáló a vonal másik végéről, erről írt a metropol.hu. Az említett társasház kezelőjét az egyik lakó ugyanis arról értesítette, hogy egy kígyó sziszeg a szobájuk sarkában:

– Nyilván a társasházkezelőnek a lakók szokták így leírni azt az állatot, ami sziszeg és nincsenek lábai

– magyarázták a történteket az újpesti állatvédők, akik azonnal irányt váltottak, és gyorsan a vélt mérges kígyó felé vették útjukat.

Az első látásra valóban méretesnek tűnő állat valószínűleg a szellőztetés alatt mászhatott be a földszinti lakásba, ahonnan végül az állatvédők sikeresen begyűjtötték. A családot halálra rémítő betörőről végül kiderült, hogy nem egy halálos mérges kígyó, hanem egy ártalmatlan kockás sikló:

– Nos, az óriás boa egy kisebb kockás sikló volt, ami a kertkapcsolatos lakásba simán be „lábatlankodott”

– magyarázták az állatvédők. Mivel a kockás sikló még védett is, az állatvédők a szabadon engedése előtt még az óvodai előadásra is magukkal vitték a korábbi betolakodót, hogy ott a gyerekek is a csodájára járhassanak.

A történet így végül happy enddel zárult, még akkor is, ha ezek után valószínűleg mindenki árgus szemmel ül majd az ajtóban, valahányszor szellőztetni fog.

A kockás sikló egy eurázsiai kígyófaj, mely közeli rokonával, a vízisiklóval ellentétben valóban vízhez kötött életet él, és tápláléka nagy részét is innen szerzi.

közösség

további frisss

lap tetejére