Mennyire király dolog politikusportrét varratni a vádlinkra?

há • 2024. július 08., hétfő •
Szombathelyről elszármazott tetoválót kérdeztünk a jelenségről. Karácsony Gergely, Vitézy Dávid, Orbán Viktor - néhány felkapott kérés a tetoválószalonokból, nem csak újabban. S ha már portré: Szűz Mária és Zeusz mellett a gyermekeik képét is sokan varratják magukra.
Mennyire király dolog politikusportrét varratni a vádlinkra?

- Poénból vagy komolyan, a történelemre, családi múltra vagy épp az aktualitásokra reagálva, elképzelt, idealizált vagy valós személyről mintázva

rengetegen készíttetnek portrétetoválást manapság, ezt abszolút királynak tartom

- mondta a Frisss.hu-nak a Szombathelyről elszármazott, ma Bécsben dolgozó tetováló, Bánhelyi Judit Léna. Hogy mi a helyzet a politikusportrékkal, arról azt mondta: Magyarországon sem ritka az ilyen kérés. - A legtöbbször talán Orbán Viktor képével találkozom, mém vagy karikatúra formájában, és realisztikusan ábrázolva egy valódi rajongó bőrén is, ő a legnépszerűbb.

Léna is hallott a közelmúltban felkapott trendről, ami a főpolgármester-választás kapcsán indult idén, de mint mondja, korábban is gyakran kértek ilyesmit a vendégek. Ő politikusportrét ugyan még nem tetovált, de arcképeket gyakran:

sokan varratják a saját gyermekük képét magukra, legtöbbször a karra, ezt varrni is könnyebb, és jobban látható a külvilág számára.

- De persze mellkason, lábon, háton is szokás kérni, sőt nézzük meg Kourtney Kardashian férjének, Travis Barkernek a tetoválását, aki a fejbőrére varratta Mária képét.

- A leginkább mainstream a portrétetoválások terén a belső körből, azaz a családból, a barátok közül kérni valaki arcképét. Van azonban valami, ami most nagyon hódít:

az idealizált, elképzelt női portré, egyszerűbb vagy részletgazdagabb kivitelezésben.

Ezenkívül a görög mitológiai alakok, istenek portréi, amelyek szintén divatosak most.

Különleges feladat is megtalálta Lénát nemrég portrétetoválás terén: egy vendég az élete történeteit elmesélve arra kérte, tervezzen tetoválást az egész hátára, ennek része lett egy elfolyó női arckép is.

 

közösség

további frisss

lap tetejére