Túlsúlyos Britney, és repülő fiú a Voiceban

JZS • 2012. december 28., péntek •
Hörgős metáltól, a cigányzenén át, a swing Jacksonig minden volt. Igazi kavalkáddal igyekezte behozni a múlt heti lebőgést a The Voice második élő showja. Kínos pillanatok, és vitatható döntés ezúttal is akadt – már, ami a nézők szavazatait illeti -, de ez talán nem is meglepő. Íme egy kis összefoglaló.

Szabó Kimmel Tamás ezúttal a Little less conversationnel indította a showt. A múlt héten búcsúzó Fatima pedig már a klipforgatásról érkezett, így nem kell szomorkodnia a rajongóknak. Bár sokan összeesküvés elméleteket gyártanak épp ezért…

Malek Andi pártfogoltja, Bakonyi Zsolt Robin Thicke dalát nyomta meglehetősen hamisan. Szomorú nyitány volt ez a nézőknek, és a mestereknek is, akik bizony nyíltan a versenyző arcába tolták a feketelevest.

Aztán jött az ősrocker, akinek hosszabb a haja, mint a legtöbb nőnek. Schrott Péter az Aerosmith dalát, a Don’t wanna miss a thinget énekelte. Szó-szó nem volt rossz, de sokat dobott rajta az előző produkció – így jobbnak tűnt. A mesterek meg nem mertek már nagyon csúnyákat mondani, mert attól tartottak, hogy az egész este, ilyen silány lesz.

Torzsa Gabi a cigányzene, és az underground világa felé vette az irányt, mi nézők pedig fellélegeztünk. Paja Bea dalából egy izgalmas, különleges produkciót hozott létre, időnként Rúzsa Magdit idéző magasságokkal. A színpadi mozgáson még lehet javítani, de ígéretes kis „kincses bánya”, ahogy Malek Andi fogalmazott.

Husnullina Reginát Somló Tamás a többi mester véleményével szembe menve hozta magával az élő showba – és ejj, de jól tette. Alicia Keys után nagy bátorságra vall elénekelni a Girl on fire-t, de Reginának sikerült. Döbbenetesen jól énekelt, varázslatos karakter - a mesterek pedig nem győztek elnézést kérni a korábbi tévedésük miatt.

Kriszta Réka Piroska biztosra ment, az idei év egyik legnagyobb slágerét vette elő: Majkától a Belehalok című dalt, amit saját maga dolgozott fel. Az a helyzet, hogy a produkció inkább hasonlított egy prosti utolsó vallomására, mint az eredetire. A mesterek ezt úgy értékelték, hogy remekül belebújt a karcos, sáros imázsba. Nem volt rossz, de ez már talán egy kicsit sok volt…

Weisz Viktor egy régi vágású nótát húzott elő, a Neoton Famíliától. Mező Misi, és Malek Andi a „vibrátókat” sokallta, de a lelkületet dicsérte. Caramelt pedig úgy elvarázsolta, hogy állítása szerint azt sem tudta, hol van. Én a magam részéről untam kicsit, de ez lehet, hogy a dal hibája – a kedvese nagyon büszke volt rá, és ez a legfontosabb.

Pál Dénes arról híresült el, hogy Agárdi Szilvivel – a vak lánnyal párbajozott – és végül ő jutott tovább. Sokan féltek, hogy csak mélyen szól szépen a hangja, de egy igazán nemzetközi színvonalú produkciót hozott létre, és nem csak azért, mert franciául énekelt. Hangja, megjelenése, kiállása, és az egész előadás kifinomult volt, elegáns, és épp annyi, amennyinek lennie kellett.

Pápai Petra a maga hab testével érdekesen festett a Britney-féle Baby, one more time-ban. A produkció előtti kisfilmben pedig már az is ijesztő volt, hogy megígérte, végigtáncolja a dalt – igaz ezt szerencsére nem tartotta be. Sokan felszisszentek, mikor a végén dobott egy spárgát. Hamis volt, és kínos. Még a finom lelkű Caramel is azt mondta, hogy inkább hasonlított egy paródiára.

Aztán jött az „andikámos” Bűdi Szilárd, aki a hiányosságokat megpróbálta magabiztossággal, és önteltséggel pótolni, de hiába. Robbie Williams Come undone című dala mindenki szerint soványra sikerült, épp annyira, mint Szilárd bicepsze a ráadott trikóban. A mesterek ennek örömére vissza is sírták a bluesos hangú nagy arcú csibészt.

Gájer Bálint felvezető kisfilmjében azt állították, hogy már az előkészületek során is tökéletesen adta elő a Black or white-ot. Ez eléggé magasra tette a mércét, de az a helyzet, hogy meg is ugrotta szépen, a tőle megszokott swinges feldolgozásban. Egyedül talán a „rap-betét” festett furcsán az elegáns megjelenésű srác előadásában. Misi kezet fogott Bálinttal, Andinak kevés volt, Somló funkyt vár még tőle, Caramel szerint maga a minőség.

Karai Anna egy kereskedelmi csatorna műsorában szokatlan módon hörgős metállal készült. De tény, hogy igazán jól áll neki. Volt, akinek tetszett a show, és akadt olyan is, akinek nem. Bevállalós volt az biztos, és senkit nem hagyott hidegen.

Henderson Dávid mindössze 17 éves, de igazi csodákat hozott létre eddig a színpadon. Magasra tette a mércét, amit ha nagyon őszinték vagyunk, ezúttal nem ugrott meg, de a mezőnyben így is a legjobbak között szerepelt. Hangja, és személyisége elragadó. A produkció közben repült is, szárnyalt is, a mesterek arra bíztatják, hogy maradjon két lábbal a földön, mert nagyon fiatalon, nagy siker kapujában áll.

Malek Andi csapatából Schrott Péter jutott tovább a nézők szavazatai alapján, majd a két versenyző közül Torzsa Gabit választotta. Bakonyi Zsolt kiesett.

Somló Tamás csapatában történt egy kis meglepetés: a nézők voksai alapján Weisz Viktor jutott tovább – erre talán kevesen gondoltak volna. A két énekesnő közül pedig Somló Husnullina Reginát választotta, bár hozzátette, hogy mindkettejüket tovább vinné. A szabályok értelmében Kriszta Réka Piroska búcsúzott.

Mező Misi csapatából a két srác jutott tovább. Pál Dénes a nézők szavazatai alapján, Bűdi Szilárd pedig mesterének köszönhetően, és így Pápai Petra esett ki.

A legnagyobb izgalom Caramel csapatának eredményhirdetésekor volt. De talán nem meglepő módon Henderson Dávid nyerte el a közönség tetszését a legjobban. A két másik versenyző közül pedig hosszas hezitálás, és tipródás után Gájer Bálintot választotta a mester. Karai Anna, bármennyire is egyedi és tehetséges, búcsúzott a versenytől.

közösség

további frisss

lap tetejére