Szombathely gyűjtötte az ötödik legtöbb kilométert

EB • 2012. november 21., szerda •
A Samsung Electronics Magyar Zrt., a „Smart Sport a Gyermekekért” elnevezésű jótékonysági kampány keretében 5 millió forint értékű informatikai és egyéb eszközöket kapott a programban részt vett Szombathelyi Sportiskola, a Dobó SE és az általános iskolák.

A kampány 2012. június 1-jén indult, lezárásaként szerdán a Samsung képviselője Lazáry Viktor alpolgármesterrel közösen átadta a szervezeteknek a felajánlott Samsung készülékeket. A termékek skálája az igényeknek megfelelően széles körben mozog: a porszívótól az okostelefonig, a hűtőgéptől a LED-tévéig bezárólag összesen 86 darab műszaki eszközt adományozott a szombathelyi oktatási intézményeknek és sportszervezeteknek a multinacionális cég.

Kalocsai Péter a Samsung Magyar Zrt nevében elmondta, aki részt vett a program keretében, az egy Samsung által támogatott alkalmazással pontokat gyűjthetett. -Azt a célt tűztük ki az induláskor, hogy 1 millió smart kilométert gyűjtsünk össze - idézte fel az előzményeket. Ez sikerült, így megyeszékhelyenként 5-5 millió forinttal támogatják a gyermeksport szervezeteket.

A sajtótájékoztatóval egybekötött átadási ünnepségen Lazáry Viktor hangsúlyozta: Gécsek Tibor (Európa-bajnok kalapácsvető) hívta fel a figyelmét a programra, majd az önkormányzat úgy döntött, minden eszközzel támogatni fogja a kezdeményezést. Hozzátette: Szombathelyen az önkormányzat és a vállalatok közötti együttműködésnek köszönhetően az elmúlt években már több alkalommal került sor hasonló akciókra. Remélhetőleg a jövőben a jó példának köszönhetően egyre több cég fog csatlakozni hasonló kezdeményezésekhez - tette hozzá.

Szombathelye városa országosan is kiemelkedően szerepelt, ugyanis a vasi megyeszékhely gyűjtötte az ötödik legtöbb kilométert a programban.

közösség

további frisss

lap tetejére