Milliós haknik - ők kerestek a legjobban idén

JZS • 2012. december 14., péntek •
A Forbes Magazin évről-évre veszi a bátorságot és turkál egyet a zenészek zsebeiben, és összeállítja a legjobban kereső sztárok listáját. Akadt egy-két meglepetés közöttük...

Toby Keith nevét hazánkban csak azok ismerik, akik kedvelik az amerikai country zenét. A szakállas Chuck Norris hasonmás idén 55 milliót haknizott össze. Szinte fillérre annyit, mint a 18 éves Justin Bieber, Selena Gomez kedvese – ezért már megéri elviselni a sipítozó lányok üvöltését is. Őket a 22 éves szőkeség Taylor Swift követi, kart-karba öltve az ex-Beatles tag, Paul McCartneyval – nekik idén 57-57 millió dollár jutott a zenei bizniszből.

Aztán jön Britney Spears, a maga 58 millió dolláros bevételével – exférje már minden bizonnyal dörzsölgeti markát, hiszen tartásdíj fizetésére kötelezték Spears kisasszonyt, volt ura javára egy korábbi bírósági döntés értelmében.

Britney gázsiján sokat dobott, hogy felkérték az amerikai X-Faktor zsűrijébe...

Jövőre lesz 30 éves a Bon Jovi formáció. Az általuk felépített brand idén 60 milliót ért. A kisebb hullámvölgyeket leszámítva 1983 óta népszerűségük töretlen a rockzene kedvelői között, ez pedig pénzben is jól mérhető – amint látjuk.

A Take That idén 69 milliót vasalt be a rajongóktól. 1996-ban feloszlottak, szólókarrierrel próbálkoztak a srácok, de ez csak Robbie Williamsnek sikerült. 2006-ban bejelentették újjáalakulásukat, Robbie nélkül, a 2011-es turné belépői pedig minden idők leggyorsabban fogyó jegyei lettek az Egyesült Királyságban. A jó széria úgy tűnik az idei évben is kitartott.

A mai napig sikert-sikerre halmoz a U2

Bono és bandája egyszerűen nem tud hibázni. Idén 78 milliót kaszált a U2. Albumaik megvalósítják az állandóságot, és a megújulást, ami szinte lehetetlen feladat a zenei világban, nekik mégis sikerül. Hangzásuk összetéveszthetetlen, profizmusuk pedig minden koncertet a legmagasabb színvonalig emel. Így a rajongók hajlandóak pénzt áldozni azért, hogy lássák, és hallják őket, még a válaság ellenére is.

Elton John az idei évben meglehetősen sokat betegeskedett. De a 65 éves zenész még a kórházi ágyában fekve is összeszedett 80 milliót, vélhetően a jogdíjaknak köszönhetően. Őt egy másik „nagy öreg” a Pink Floyd basszusgitárosa követi a maga 88 millió dolláros bevételével.

Nem csak a zenéhez ért Dr. Dre, hanem a pénzhez is...

Idén sokak meglepetésére Dr. Dre keresett a legjobban. A 47 éves hip-hop előadó azonban pontosan tudja hogy fial a legjobban a pénze: jól jövedelmező fejhallgató bizniszbe kezdett. Mindez 110 milliót hozott a konyhájára.

közösség

további frisss

lap tetejére