Így fényképezi a Google Szombathelyt (videó)

Frisss, sg.hu • 2013. október 04., péntek •
Gyalogos és biciklis expedícióra indul a Street View Magyarországon. Szemfüles olvasónk hátizsákos gyalogos emberről küldött videót.
Így fényképezi a Google Szombathelyt (videó)

 A Budai Várat, Hollókő ófaluját, a Tokaj-hegyalja történelmi borvidéket, a Tihanyi-félszigetet és másik több tucat turisztikai, történelmi és kulturális szempontból jelentős budapesti és vidéki épületet, városrészt, természetvédelmi területet fog virtuálisan bejárhatóvá tenni a Google a magyarországi utcaképben. Az ehhez szükséges 360 fokos panorámaképek elkészítése most kezdődik. Magyarország autóval bejárható részein idén áprilistól lehet virtuális sétát tenni a Street View-ban - magyar nevén Google Utcaképben -, ahol 360 fokos panorámaképek keltik azt az érzést, mintha a valóságban is a város utcáin sétálna az ember. Körbe lehet fordulni, előre, hátra menni, le- és felnézni néhány kattintással.

Olvasónk a Király utca és a Fő tér találkozásánál figyelt fel az átlagnál nagyobb hátizsákot cipelő fiatalemberre.

A panorámaképeket készítő felszerelést az autók után most hátizsákra, triciklire és “zsúrkocsira" szerelik, hogy autóval nem megközelíthető helyeket- magyarországi épületeket, várakat, kastélyokat, palotákat, templomokat, parkokat, sétálóutcákat és teljes városrészeket, vagy éppen nemzeti parkokat és barlangokat - is a világon bárki számára virtuálisan bejárhatóvá tudjanak tenni az interneten, a Street View-ban. A több tucat épület, városrész és természetvédelmi terület közt szerepelnek vidéki és budapesti, kültéri és beltéri helyszínek, és helyet kapnak a UNESCO világörökség részei is. Az elkészült fotókból különleges Street View galériát is készíteni fog a Google csapata.


A hátizsákba épített, panorámaképeket készítő kamerák, Budapesten

A Google operátora a 18 kg-os hátizsákra erősített, 15 objektívből épített speciális fényképezőgéppel a lépcsős utcákról és épületekről - például a Budai Vár egyes részeiről -, a csak gyalogutakon megközelíthető helyekről, barlangokról tud panorámaképeket készíteni. A fagyiskocsi méretű triciklit szűk utcákban - például a Tokaj-hegyaljai borvidéken -, és füves parkokban fogja tudni használni, míg a zsúrkocsira erősített fényképezőgép a belső terek, termek, folyosók fotózásában lesz segítségére. A fotókon minden arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítanak.

közösség

további frisss

lap tetejére