Botrány A Szépségkirálynő koronázási ceremóniáján– Hajdú Péter a facebookon osztja a vasi lányt

Frisss • 2013. június 23., vasárnap •
Hiába győzködte Tatár Csilla és Kasza Tibor, Kocsis Korinna a kezébe sem volt hajlandó venni a Miss Intercontinentalnak járó koronát. Később rögtönzött sajtótájékoztatón jelentette be Hajdú Péter és Bochkor Gábor, hogy a Kocsis Korinna által visszautasított Miss Intercontinental cím koronáját a negyedik helyezett, Tímár Brigitta kapja meg.
Botrány A Szépségkirálynő koronázási ceremóniáján– Hajdú Péter a facebookon osztja a vasi lányt

Kocsis Korinna a Vas megyei, jákfai szépség, aki a neki ítélt koronát nem volt hajlandó még csak a kezébe sem fogni. Tatár Csilla többszöri győzködése sem hatotta meg a szépséget, de a rutinos műsorvezető a körülményekhez képest ügyesen kezelte a helyzetet. Korinna a facebookos posztjában azt írta, hogy mivel korábban a Miss Intercontinentalnál magasabban jegyzett Miss Earth Hungary címet már elnyerte, nem akarta megfosztani egy hasonló élménytől a pontszámban őt követő szépségkirálynő-jelölt versenytársát.

Korinna tegnap ezt írta facebook oldalán: Mindenek előtt nem győzöm hálámat kifejezni azért a sok biztatásért és szeretetért, amit a közösségi média nyilvános és privát oldalain az elmúlt napokban fejeztetek ki számomra. Mindez sok erőt és kitartást adott számomra, hogy az elmúlt másfél hétben a maximumot hozzam ki magamból a végső győzelem érdekében, még ha ez most sajnos az eredményben nem is tükröződik. Nagy szükségem volt erre, mert annak ellenére, hogy elsőként jutottam be a válogatóról a verseny döntőjébe, a verseny hivatalos Facebook oldalán a legnagyobb számban, (majd 1400) lájkolt kép rólam került ki, a legfontosabbnak tartott háziversenyt a Miss Beauty Face-t megnyertem, két ponttal maradtam le a Miss Bikini címről, majd nektek köszönhetően a Facebookon közzétett szavazás alapján legtöbben engem szerettetek volna végső győztesnek is látni – jelentős és folyamatos ‘ellenszélben‘ kellett helytállnom a versenyen.

Ahogy a Miss Intercontinental címről történő lemondásra vonatkozó döntésemet sem hirtelen és a helyszínen hoztam meg, úgy ezeket a sorokat is még a döntő előtt egy nappal írtam meg, annak tudatában, hogy nem én nyerem a Miss World és Miss Universe Hungary címek egyikét sem.

Az okokról bővebben nem áll módomban információkat megosztani Veletek, mivel jelenleg köt a Magyarország Szépe Kft-vel kötött szerződésem, - annyit szeretnék elmondani, hogy miután a Miss Intercontinental címnél nemzetközileg magasabbra rangsorolt, Miss Earth Hungary címet már 2009-ben elnyertem, legfőbb célom ezzel a lemondással az volt, hogy ne fosszam meg egy általam már átélt nagyszerű élménytől azt a szépségkirálynő-jelölt versenytársamat, aki a zsűri pontszámai alapján utánam következve, a negyedik helyet szerezte meg. Gratulálok a győzteseknek!

Természetesen a balhé után ment minden a maga útján, A Szépségkirálynő című műsorban, s kiderült, hogy az első helyezett, azaz a Miss World Hungary Rákosi Annamária, a második, vagyis a Miss Universe Hungary pedig Kárpáti Rebeka (A Barátok köztből megismert R. Kárpáti Péter lánya) lett.

Korinna határozottságát egyébként siker koronázta, hiszen a Magyarország Szépe Kft. aztán átvágta a furcsa gordiuszi csomót, s a negyedik helyezett Tímár Brigittának adta a díjat.

Hajdú Péter az alábbi sorokkal kommentálta a történteket facebook oldalán: A szépségkirálynő választás történetében először fordult elő, hogy egy versenyező nem fogadta el a koronát. De, akkor miért jelentkezett?? Nagyon egyszerű; ő akarta elvinni a showt! Kifejtem, bővebben is: Kocsis Korinna saját bevallása szerint 3 éves kora óta jár szépségversenyekre. Több tucat megméretésen indult már, a vas megye szépetől a Miss beachgirl versenyig, gyakorlatilag évente próbál, próbált szerencsét a 22 éves kozmetikus lány. Pár évvel ezelőtt az RTL klub Királynő című műsorában is próbálkozott, ahol harmadik lett, vagyis a Miss Earth Hungary. Ennek ellenére két éve szintén jelentkezett - már a TV2-n futó - Szépségkirálynő című produkcióba. A név más volt, de a produkció ugyanaz. Ott is a Miss Wolrd, Miss Univers és a Miss Earth Hungary királynőit választották meg. Erről a versenyről kizárták, (ebben nekem is szerepem volt) ugyanis ugyanazt a címet senki sem nyerheti meg kétszer. Nem lenne igazságos a többi indulóval szemben, ha már megválasztott szépségkirálynők versenyeznének. Idén viszont már a Miss Earth licencét nem vásárolta meg a Magyarország Szépe Kft., helyette a Miss Intercontinental nemzetközi verseny jogtulajdonosával állapodtak meg a Miss World és a Miss Univers mellett. Így a zsűri engedélyezte, hogy Kocsis Korinna elinduljon a sokadik szépségversenyén. Most már tudom, hogy miért!

Korinna készült erre az akcióra. Előre eldöntötte (ez a Facebook bejegyzésének időpontjából látszik, mert a poszt időpontjában Korinna a színpadon volt), hogy ha nem lesz első akkor "botrányt" csinál; nem fogadja el a koronát.

Ennyi próbálkozás után derogál másodiknak vagy harmadiknak lenni?? Vagy annyira lenézte versenyzőtársait, hogy azt gondolta, hogy ezek között a lányok között ciki, ha nem ő az első. Igen, ez is benne van, de az elsődleges motiváció egész biztosan az öncélú PR volt. Azt akarta, hogy a hírek róla szóljanak, s ne a szépségkirálynőről. Nem tiszteli sem versenyzőtársait, sem a zsűrit, neki csak egy dolog számít; írjanak róla! Mostmár világos, nem azért indult, hogy hazánkat büszkén képviselje egy világversenyen. Nem akarta ő a fárasztó és hosszas felkészülést, dehogy is! Ő egész egyszerűen szerepelni akart, azt akarta, hogy róla szóljanak a hírek. 15 perc hírnév Kocsis Korinnának is jár!

De ettől ő még nem lesz Magyarország szépe! Magyarország szépe ugyanis 2013-ban Rákosi Annamária egyetemi hallgató, aki molekuláris biológiát tanul, a Miss Univers Hungary Kárpáti Rebeka lett, és boldogan készül a Miss Intercontinental világversenyre Tímár Brigitta! A hírek mostantól róluk szóljanak. Erről a három gyönyörű lányról, akik büszkén képviselik majd hazánkat a világ legrangosabb versenyein!

 

közösség

további frisss

lap tetejére