Visszatérők is lehetőséget kapnak Marco Rossi keretében

mlsz.hu • 2021. szeptember 27., hétfő •
Kulcsemberek sérülései befolyásolták a férfi A-válogatott októberi vb-selejtezőkre készülő keretének összeállítását. A középpályások és a támadók közül is fontos játékosokra nem számíthat a szövetségi kapitány. Nagy Zsolt és Vécsei Bálint azonban meghívót kapott Marco Rossitól, valamint visszatér a keretbe a szeptemberben hiányzó két Eb-résztvevő, Holender Filip és Nego Loic is.
Visszatérők is lehetőséget kapnak Marco Rossi keretében

Már a szeptemberi összetartás óta ismert volt, hogy Varga Kevin bokasérülés miatt hosszú hetekig nem léphet pályára, Szalai Ádám bő egy hete szenvedett térdsérülést, melyet követően múlt héten megműtötték,míg Lovrencsics Gergő bokasérülése után csak az elmúlt hétvégén szerepelhetett először klubcsapatában. Ez azt jelenti, hogy három alapemberre nem számíthat a válogatott szakmai stábja az Albánia elleni hazai és az Anglia elleni idegenbeli vb-selejtezőn.

Visszatér ugyanakkor a keretbe a szeptemberben koronavírus-fertőzés miatt hiányzó Nego Loic, valamint Holender Filip. A válogatottban 2019-ben már szereplő  Nagy Zsolt ismét meghívót kapott Marco Rossitól, Vécsei Bálintnak viszont most először ad lehetőséget a szövetségi kapitány arra, hogy irányítása alatt a férfi A-válogatottal dolgozzon, melyben egyébként 2014-ben éppen Albánia ellen debütált.

– Két nagyon fontos meccs áll előttünk, és bár számtalan nehézséggel kell megküzdenünk, mindenképpen szeretnénk javítani az Albániától elszenvedett vereség után, Anglia ellen pedig bizonyítani, hogy a budapesti teljesítményünknél sokkal jobbra vagyunk képesek az Eb-ezüstérmes ellen még idegenben is – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Ehhez azonban arra van szükség, hogy minden játékos egytől egyig az utolsó leheletéig küzdjön a pályán, és mindent kiadjon magából, tudása legjavát nyújtva!

– A huszonhat kerettag közül heten is kaptak már sárga lapot a mostani selejtezősorozatban, vagyis ha Lang, Szalai Attila, Botka, Bolla, Gazdag, Sallai vagy Tamás Márk sárga lapot kap az Albánia elleni mérkőzésen, akkor rá sem számíthatok Anglia ellen, így az első mérkőzésen nem csak jól kell teljesítenünk és nyernünk kell, de figyelmesnek is kell lennünk – mondta a szövetségi kapitány. – Vécsei Bálintot már régóta figyeljük, és úgy éreztük, eljött az ideje, hogy megmutassa, mire képes a nemzeti csapatban, Nagy Zsolttal és Holender Filippel pedig már korábban is dolgoztunk együtt. Nego Loic szeptemberben is velünk lett volna, ha egészséges, örülök, hogy most már rá is számíthatunk.

A férfi A-válogatott október 9-én 20 óra 45 perckor a Puskás Arénában zárt kapuk mögött lép pályára Albánia ellen, 12-én (magyar idő szerint) 20:45-kor pedig a Wembleyben az Eb-döntős Anglia ellen játszik.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC)
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők:

Bolla Bendegúz (Grasshoppers)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Fiola Attila (MOL Fehérvár FC)
Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Nagy Zsolt (PAFC)
Nego Loic (MOL Fehérvár FC)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Szalai Attila (Fenerbahçe FK)
Tamás Márk (Slask Wroclaw)

Középpályások:

Gazdag Dániel (Philadelphia Union)
Kleinheisler László (NK Osijek)
Nagy Ádám (AC Pisa)
Schäfer András (FC DAC)
Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)
Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

Támadók:

Hahn János (FC DAC)
Holender Filip (FK Partizán Belgrád)
Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Sallói Dániel (Sporting Kansas City)
Schön Szabolcs (FC Dallas)
Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére