Vereséggel búcsúzott a Hali a szezontól

• 2021. május 16., vasárnap •
Rendkívül eseménydús mérkőzésen 4–2-es fiaskóval fejezte be a Merkantil Bank Liga 2020-2021-es küzdelmeit a Haladás labdarúgócsapata. A szombathelyiek a Debrecen elleni meccs után végül a 11. helyen zárták a bajnokságot.
Vereséggel búcsúzott a Hali a szezontól

A nagy tétnek megfelelően roppant intenzíven kezdte a mérkőzést az élvonalba igyekvő listavezető. A nagy nyomást csupán a 12. percig bírta a Haladás, amikor is Baráth révén már meg is szerezték a vezetést a debreceniek. A folytatásban is egyértelműen a hazaiak játszottak fölényben, de a következő gólra egészen a 39. minutumig kellett várni. Ekkor Dzsudzsák vette be 11-esből Verpecz kapuját. Nem sokkal később pedig már hárommal járt előrébb a Loki: Varga József volt eredményes. A félidő utolsó említésre méltó eseménye viszont egy Hali-gól volt, ami Kinyik balszerencsés mozdulatának volt köszönhető. 

ÍGY A SZÜNETBEN 3–1-RE VEZETETT A DEBRECEN. 

Térfélcserét követően villámgyorsan tovább zárkózott a Haladás: a nem sokkal korábban beállt Tóth Dávid alakította 3–2-re az állást. 

A 48. PERCBEN PEDIG AKÁR MÉG AZ EGYENLÍTÉS IS ÖSSZEJÖHETETT VOLNA, DE MEDGYES ELHIBÁZTA A TÓTH MILÁN ÁLTAL KIHARCOLT BÜNTETŐT. 

Sajnos az 58. percben Baráth fejese pontosabb volt: a szombathelyiek kapujának bal felső sarkában landolt, így pedig 4–2-re módosult az eredmény. Ezt követően ugyan még több helyzet adódott mindkét együttes előtt, de több találat már nem esett. 

A 4–2-ES VÉGEREDMÉNY AZT JELENTI, HOGY A DVSC AZ ELSŐ HELYEN JUTOTT FEL AZ NB I-BE, MÍG A HALADÁS A 11. POZÍCIÓBAN ZÁRT.

Debreceni VSC–Szombathelyi Haladás 4–2 (3–1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 6400 néző. Vezette: Andó-Szabó (Márkus T., Kovács G.)
Debrecen: Kosicky – Bévárdi, Kinyik, Korhut (Szatmári, 69.), Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Baráth (Bényei Á., 86.), Bódi (Kusnyír, 65.), Szécsi M. – Bárány (Tischler, 86.). Vezetőedző: Toldi Gábor
Haladás: Verpecz – Schimmer (Tóth M., 46.), Mocsi, Németh Milán – Kállai (Tóth D., 35.) Holdamf, Csilus T. (Rácz F., 78.), Bosnjak, Debreceni (Kiss B., 46.) – Medgyes, Dragóner (Németh Márió, 63.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerzők: Baráth (14., 58.) Dzsudzsák (39. 11-esből), Varga J. (42.) ill Kinyik (43.- öngól), Tóth D. (46.)

Fotó: Kovács Péter / Hajdú-bihari Napló

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére