Tudtad, hogy Hawaii egyik szigetén több, mint 500 macska él?

Tóth Eszter • 2016. augusztus 08., hétfő •
Ma van a macskák világnapja, ünnepeljük hát meg ezzel a remek érdekességgel!
Tudtad, hogy Hawaii egyik szigetén több, mint 500 macska él?

Igazán fontos nap a mai, ugyanis 2002 óta augusztus nyolcadika a cicák világnapja. Eme jeles nap alkalmából egy nagyon macskás tartalommal készültem nektek, íme egy mesés hely Hawaii-n, ami tele van ezekkel a nyávogó szőrgombócokkal. Hawaii hatodik legnagyobb szigete nem csak a gyönyörű homokos partjáról, a hatalmas ananászültetvényeiről és a golfpályáiról, hanem a több, mint 500 macskát befogadó mennyei menhelyéről is híres. A menedék ötlete már 2006-ban megszületett, azonban végleges helyét csak 2009-ben foglalhatta el az alig 3000 lakosú, magántulajdonban lévő szigeten. A 25.000 négyzetméteres nyitott terület tele van cicajátékokkal, macskaházakkal, és minden olyan dologgal, amivel a cicák elszórakoztathatják magukat vagy épp elpihengethetnek rajta.

A macskamenhely olyannyira népszerű lett, hogy a turisták csak azért képesek repülőre ülni és elutazni a kis szigetre, hogy egy kevés időt eltölthessenek a cicákkal. Mert ugye mi mást csinálhatna valaki egy karibi szigeten, mint macskát simogat. 

Szóval, ha véletlenül Hawaii közelébe jártok és imádjátok ezeket a négylábú kis szeretetgombócokat, érdemes ellátogatnotok a macskaparadicsomba! 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére