Trónfosztás Londonban, a zseniális Usyk letaszította trónjáról Joshuát!

forrás: profibox • 2021. szeptember 26., vasárnap •
Első sorban talán az egyik legfontosabb: szombaton éjszaka Londonban, az Anthony Joshua vs. Oleksandr Usyk WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnoki mérkőzés egy igazi bokszünnep volt a sportág rajongóinak!
Trónfosztás Londonban, a zseniális Usyk letaszította trónjáról Joshuát!


A két klasszis talán még az előzetes várakozásoknál is színvonalasabb, izgalmasabb összecsapást vívott a Tottenham Hotspur gyönyörű stadionjában, és

bár a favorit a címeket védő angol Joshua volt, óriási hiba lett volna leírni a kétségkívül remek képességű, sokat szerint azonban a nehézsúlyúba már fizikailag kicsi, korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú világelső Usykot.

A találkozó első fele egyértelműen a veretlen ukrán kihívó elképzelései szerint alakult, miután a fordított alapállású öklöző sokat mozogva, villámgyors és sokszor váratlan ütéseket indítva némileg állva hagyta Joshuát. A ritmust nehezen megtaláló (vagy kivárásra játszó?) címvédő az összecsapás közepe körül kezdett magára találni, ekkor vissza is esett Usyk, és úgy tűnt, akár meg is fordulhat a találkozó. Usyk viszont nem omlott össze, a 7. menetben meg is rendítette vetélytársát (hasonló szituáció történt a 3. etapban is),

a finisben pedig mindketten megsérültek: Usyk felrepedt, Joshua jobb szeme pedig elkezdett bedagadni,

szerencsére azonban a segédek mindkét bunyóst jól ellátták, így egyiküknek sem akad a sebesülésekkel nagyobb problémája.

A záró felvonás előtt teljesen senki sem lehetett biztos abban, hogy a végző gong után kinek a kezét emelik majd a magasba, így nagy izgalmakat tartogatott a 12. menet. Az ominózus etap végül Usyknak sikerült jobban, aki újabb erőtartalékokat merítve támadásba lendült, és

az utolsó másodpercekben a kötelekhez szorította az elfogyni látszó Joshuát, de leütni már nem tudta a világelsőt!

A (némileg korainak tűnő) gongot követően Joshua gyakorlatilag a székre rogyott, és a testbeszédek is arról árulkodtak mindkét oldalon, hogy a találkozó győztese Usyk lesz, ezt pedig a pontozás is igazolta, ugyanis mindhárom döntnök a 34 éves, immár 19 profi mérkőzés után is veretlen ukrán klasszist látta jobbnak (117-112, 116-112, 115-113), aki ezzel nehézsúlyban is felülhetett a világbajnoki trónra.

Ha a híreknek és a kiszivárgó információknak hihetünk, akkor a szerződések alapján várható egy visszavágó is a két kiváló bunyós között.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére