Szegedi szamuráj: szamurájkarddal és gumilövedékes fegyverrel mentek adósságot behajtani

• 2023. szeptember 19., kedd •
Azonosították a lövöldöző szamurájukat.
Szegedi szamuráj: szamurájkarddal és gumilövedékes fegyverrel mentek adósságot behajtani

Elfogtak a rendőrök két férfit, akik egy társaság tagjaiként szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akartak adósságot behajtani pénteken egy ismerősüktől Szeged belvárosában – közölte a rendőrség a honlapján hétfőn.

PÉNTEK KÉSŐ DÉLUTÁN TÖBB BEJELENTÉS IS ÉRKEZETT A 112-ES SEGÉLYHÍVÓ SZÁMRA, MELY SZERINT SZEGED BELVÁROSÁBAN LÖVÉSEKET HALLOTTAK. 

Néhány perc után azonban az elkövetők és a sértett is elmenekült - írja a Mandiner.

A helyszínre irányított rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást. A beszerzett információk alapján megtalálták a sértettet, aki csak annyit volt először hajlandó közölni, hogy sérülései gumilövedékes fegyvertől származnak, egyébként nem akart a rendőrökkel együttműködni. Ennek ellenére sikerült azonosítani a támadóit, akik közül kettőt már elfogtak.

Kiderült, hogy a társaság egy jogosnak tartott adósságot akart behajtani a sértetten és annak családján úgy, hogy kést, szamurájkardot és gumilövedékes fegyvert vettek magukhoz.

A rendőrség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A már elfogott férfiakat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Társaikat szintén azonosították, őket még keresik.

Forrás: mandiner.hu, (MTI)

Nyitókép: Stan Honda / AFP

közösség

további frisss

lap tetejére