Egy 16 éves fiú támadt késsel az emberekre Ausztráliában

origo.hu • 2024. május 05., vasárnap •
Ausztráliában a rendőrök lelőttek egy 16 éves, radikalizálódott fiatalt a nyugat-ausztráliai Perth külvárosában, miután késes támadásban megsebesített egy embert - jelentette vasárnap a helyi kormányfő és a rendőrség.
Egy 16 éves fiú támadt késsel az emberekre Ausztráliában

Roger Cook, a szövetségi állam miniszterelnöke sajtótájékoztatóján elmondta, a késsel felfegyverkezett tinédzser rárontott a rendőrökre, és az egyik rendőr halálos lövést adott le rá - írta meg az origo.hu.

Vannak arra utaló jelek, hogy az interneten radikalizálódott. Szeretném megnyugtatni a közvéleményt, hogy jelenleg úgy tűnik, egyedül cselekedett

- mondta.

A rendőrség szombat este telefonhívást kapott egy férfitól, aki arra figyelmeztetett, hogy "erőszakos cselekményeket" fog elkövetni, de nem adta meg a nevét vagy a tartózkodási helyét - közölte újságírókkal Col Blanch, az állami rendőrség vezetője. Néhány perccel később a hatóságok egy segélyhívást kaptak arról, hogy "egy késes férfi menekül" a Perth déli külvárosában lévő Willetton egyik parkolójából.

A rendőrség gyalogos kamerájának felvételei szerint a tinédzser nem volt hajlandó letenni a kést, amikor a rendőrök kérték - közölte a rendőrségi tisztviselő.

A rendőrök két sokkolót is elsütöttek, de egyiknek sem volt teljes hatása. A fiatal tovább haladt egy rendőr felé, aki egyetlen lövést adott le, ami halálosan megsebesítette a támadót.

A tinédzser még aznap este meghalt a kórházban. A késes támadásban megsérült középkorú férfi súlyos, de stabil állapotban van - tette hozzá a nyilatkozó. Ugyanezen forrás szerint a tinédzsernek mentális egészségügyi problémái voltak.
 

közösség

további frisss

lap tetejére