Patchworköt mindenkinek!

szponzorált tartalom (x) • 2021. október 18., hétfő •
A foltvarrással készült használati tárgyak és kiegészítők egyszerűen bámulatosak. Megjelenésük egyszerre hagyományos és modern, emellett pedig még teljesen egyediek is, különleges érzettel felruházva ezzel viselőjüket.
Patchworköt mindenkinek!

Ha Te is kacérkodsz a gondolattal, hogy foltvarrásba kezdj, első körben tisztába kell kerülnöd néhány alapvető tudnivalóval. Akár saját magadnak, akár pedig eladásra alkotsz termékeket patchwork (vagyis foltvarrás) technikával, fontos, hogy kiváló minőségű anyagokkal dolgozz. Így a kész művek tartósak és szemet gyönyörködtetőek lesznek. A Butika.hu nyomán most utánajárunk, milyen anyagokat érdemes választani foltvarráshoz, és mire kell feltétlenül figyelni vásárláskor.

Ha foltvarrás, akkor pamutvászon

A foltvarrás már világszerte divatos, ám alapvetően egy angolszász eredetű varrási módszer, ahol épp ezért egy egész iparág épült a hobbianyagokkal, -eszközökkel való ellátására. A hobbialkotók mellett híres tervezők is alkalmazzák a módszert nívós darabjaikon. 

Foltvarráshoz a legideálisabb, ha nem nyúlós, 100%-os pamutvásznat használsz, melyek közül az amerikai patchwork pamutvászon a legkiemelkedőbb. Ez az anyag szín- és formatartó tulajdonsága révén megalapozza az elkészült termékek magas minőségét.

A pamutvászon további előnyei a következők:

  • nem csúszkál varrás közben
  • nem nyúlik, megtartja az alakját
  • jól szellőzik, ugyanakkor megköti a meleget
  • tartós, puha és sokoldalúan használható.

Ezek a választás szempontjai

Egy termék elkészítése során kizárólag azonos vastagságú patchwork anyagok varrhatók össze. Pontosan melyek? Vásárlás során fontos, hogy vastag szövésű anyagot válassz. Ezt könnyen ellenőrizheted, ha a neked tetsző méterárut a fény felé tartod. Ha átszűrődik rajta a fény, akkor nem éppen a legjobb választás.

Amennyiben amerikai patchwork vásznat választasz, biztos lehetsz benne, hogy vastag szövésű, kiváló alapanyagot kapsz kézhez. A Butika.hu boltjából mindent beszerezhetsz, amire a patchwork során csak szükséged lehet. A legnagyobb tervezők és gyártók kiemelkedő termékeivel várnak online boltjukban, így megtalálható náluk a Free Spirit, a Moda Fabrics, a Rowan and Westminster, az In the Beginning Fabrics és egyéb kifogástalan vásznak is nagy választékban.

A piacon elérhető egyéb patchwork vásznak sokszor elég vékonyak, sokszor még átlátszóak is, nem beszélve a fakó színükről. Ha időt és energiát spórolnál, inkább ne áldozz rájuk pénz! Hiszen ha az alapanyag nem megfelelő, még a legtapasztaltabb patchwork alkotó sem tud belőle kihozni semmi jót. Egy amerikai patchwork vászon nem engedi a színét, nem nyúlik, és megtartja az alakját. Minőségi pamutvászonból tartós, lágy és meleg foltvarrásos termékek készülnek majd.

Tipp: Mielőtt munkához látsz, azért érdemes olyan mosási hőfokon megtisztítani, amelyen majd a kész tárgyat is mosni szeretnéd.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére