Olasz baloldali politikus: A homoszexuálisok közötti házasság alapvető jog

• 2023. március 22., szerda •
Ivan Scalfarotto szerint a házasságkötés szabadsága az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában és az Európai Unió Alapjogi Chartájában egyaránt alapvető jog.
Olasz baloldali politikus: A homoszexuálisok közötti házasság alapvető jog

Az Il Foglio oldalán jelentette meg véleménycikkét Ivan Scalfarotto, olasz baloldali politikus, aki szerint a törvény előtti egyenlőség alkotmányos alapelv, és a köztársaság azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy elhárítsa az ezt korlátozó akadályokat. 2016. május 20-án hatályba lépett a 76-os törvény, amely polgári szakszervezeteket hozott létre Olaszországban, egy új intézményként, amelynek célja a két férfi vagy két nő alkotta párok jogainak és kötelességeinek lényegi egyenlőségének elismerése - írja a Mandiner.

Az örökbefogadástól és a gyerekeik leszármazásának elfogadásától eltekintve a törvény elfogadása óta a polgárilag egyesült párok ugyanazokat a jogokat élvezik Olaszországban, mint a heteroszexuális házaspárok.

A házasságkötés szabadsága az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában és az Európai Unió Alapjogi Chartájában egyaránt alapvető jog”

– írta a politikus, aki szerint „ha a homoszexuálisoktól megtagadják ezt a jogot, az csak azért lehet, mert úgy gondolják, hogy nincs meg bennük sem a képesség, sem a méltóság ahhoz, hogy ezt érvényesíteni tudják”.

Ez egy elfogadható gondolat Vlagyimir Putyin, orosz elnök országában vagy Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországán. De természetesen Rómában nem elfogadható”

 – érvelt Ivan Scalfarotto.

Nyitókép: Gloria Imbrogno / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére