Nem vesznek részt a szombathelyi ünnepségen az egykori ’56-osok

• 2021. október 23., szombat •
Nem vesznek részt az egykori ’56-osok a városi ünnepségen, miután annak egyik szónoka Mécs Imre lesz.
Nem vesznek részt a szombathelyi ünnepségen az egykori ’56-osok

Ma helyezik el koszorújukat és hajtanak fejet az ’56-osok terén az egykori ’56-osok – tudta meg lapunk. Megkeresésünkre Fehér Tibor, az ’56-os Szövetség szombathelyi szervezetének elnöke megerősítette: nem vesznek részt a szombati ünnepségen. Ismeretes, korábban mindig az ’56-os Szövetség Vas megyei szervezetének elnöke mondta az ünnepi beszédet itt.

Lechner Ferenc sajnos tavaly év végén elhunyt. Mindazok, akik aktívan részt vettek a 65 évvel ezelőtti forradalmi eseményekben, úgy gondolták, folytatják a hagyományt. Dr. Balázsy Péter megyei jegyzőt kérték fel, hogy beszédet mondjon a téren. Erről az önkormányzatot is tájékoztatták. Az ’56-os Szövetség tagjai végül a sajtóból értesültek: Mécs Imre mond beszédet az ’56-osok terén október 23-án.

– Békét szeretnénk, ezért jobbnak láttuk, ha nem veszünk részt a városi eseményen. Számunkra Mécs Imre személye elfogadhatatlan – mondta Fehér Tibor elnök.

A városi ünnepség szombaton 16 órakor a Jáki úti temetőben Welther Károly sírjának megkoszorúzásával kezdődik, majd felhúzzák az országzászlót a Március 15. téren. 17 órakor az ’56-osok terén folytatódik a program, 18 órakor pedig ünnepi közgyűlést tartanak a városházán.

Forrás: vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére