Mégsem kell megműteni Pars Krisztiánt

SzR-Telekom Sporthír Szolgálat • 2015. szeptember 09., szerda •
A Dobó SE olimpiai- és kétszeres Európa-bajnok kalapácsvetője egész évben derékfájdalmakkal küzdött, és már azt hitte, hogy műtét vár a derekára.
Mégsem kell megműteni Pars Krisztiánt

Pars Krisztián az augusztusi pekingi atlétikai világbajnokságon lecsúszott a dobogóról, negyedikként zárt, így a 2009-es berlini vb óta először nem nyert érmet világversenyen. Ezt követően vetődött fel derékfájdalmai miatt, hogy gerincsérve lehet.

Az elmúlt szombaton elvégzett MR-vizsgálat azzal a megnyugtató eredménnyel szolgált, hogy Krisztiánt nem kell megműteni, viszont mindent el kell követni annak érdekében, hogy megszűnjenek a korábbi sérüléseivel is összefüggésbe hozható derékfájdalmai – ezt a Telekom Sporthír Szolgálatnak mondta Kiss-Polauf Marianna, a magyar atlétikai válogatott orvosa. 

Hozzátette: Parsnak mozgásterápiára, gyógytornára van szüksége és nem néhány hétig, hanem sokáig és folyamatosan, mert csak így tudhatja stabilizálni a gerincoszlopát, és szilárd alapot teremteni az olimpiai felkészüléséhez.

Nagyobb bajra gyanakodtam, és attól tartottam, hogy a vállam után a gerincemet is meg kell majd műteni - nyilatkozta a 33 esztendős szombathelyi atléta. Pars Krisztián kifejtette, a hétvégi székesfehérvári csapatbajnokság és az azt követő varsói nemzetközi verseny után két hónap alatt szeretne megszabadulni a problémától. 
Hozzáfűzte: ha csak rajtam múlik, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Rióból a második aranyérmemmel büszkélkedve térhessek haza, ha sima, ha rögös lesz ez az út. 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére