Ma indul Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja

metropol.hu • 2023. szeptember 25., hétfő •
A Millió lépés az életért program 2021-ben indult el, az egészséggel kapcsolatos tudnivalók és az aktív testmozgás népszerűsítésére. Most az őszi kihívás a "Millió lépés az iskoládért."
Ma indul Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja

Ma, szeptember 25-én ismét elindul Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében, az Aktív Magyarország program támogatásával, melynek neve "Millió lépés az iskoládért"  – közölte a Miniszterelnökségre hivatkozva a metropol.hu.

A program még 2021-ben indult el, az egészséggel kapcsolatos tudnivalók és az aktív testmozgás népszerűsítésére. A 77 napon keresztül zajló esemény minden idők legnagyobb, mozgásra ösztönző játéka lett Magyarországon: aktívabb életmódra motivált több mint 200 ezer tanulót, szülőt, nagyszülőt, akik rendszeres mozgással 11 hét alatt 45 millió kilométernyi lépést tettek meg. A kihívásban csaknem 2000 iskola vett részt.

A program őszi fordulójában ismét 100 iskola kap 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására.

A tavaszi fordulóban nyertes iskolák most nem vesznek részt a sorsoláson, de nekik is érdemes bekapcsolódniuk, mert a 100 kültéri pingpongasztalért minden induló iskola versenyben van.

A 11 héten át tartó versengésben a szülők és tanárok mellett mindenki részt vehet, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa kiválasztott iskolát.

Ehhez csupán a MillióLépés applikációt kell letölteni, ami a lépések mellett 60 további mozgásformát alakít át lépésszámokká. 

A résztvevők a játék alatt „lépéseket” gyűjtenek a kiválasztott iskola számára. Az iskolákhoz regisztrált játékosok lépéseit összeadják, és megjelenítik az Országos Kékkör útvonalán. Minden megtett Országos Kékkör (2586 kilométer) után egy „sorsjegy” jár, és ha ötöt összegyűjtenek, akkor indulhatnak a résztvevők a sporteszközök vásárlására száz iskolának felajánlott 1-1 millió forintért. A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett személy inspirál a mozgásra.

A kihívás az idősebb korosztályt is megszólítja: Magyarországon ma több mint 170 gyaloglóklub működik, amelyek feladatuknak tekintik, hogy a hatvan feletti korosztály rendszeresen mozogjon és társasági programokon vegyen részt. A játék őszi fordulójában éppen ezért ezek a klubok is részt vehetnek, ők szintén az applikációban tudnak regisztrálni. A gyaloglóklubok aktivitását is díjazzák: azok között, akik legalább egyszer körbe érnek az Országos Kékkörön, 500 darab Nordic Walking botot sorsolnak ki. A kihíváshoz kapcsolódó app ingyenesen letölthető. A regisztrációt követően 77 napos virtuális utazáson veszel részt a Millió lépés programban.

közösség

további frisss

lap tetejére