Környezetvédelem civil módra: Elültették, megöntözték, örökbe fogadták a fákat

há • 2021. október 05., kedd •
Fogták az ásót, elültettek 45 facsemetét, megöntözték, és megígérték, hogy visszajárnak gondozni: valahogy így néz ki a valódi környezetvédelem civil módra. Üres felhívások helyett cselekvéssel tehetjük a legtöbbet - vallják a szombati, Fogadj örökbe egy fát! akció résztvevői.
Környezetvédelem civil módra: Elültették, megöntözték, örökbe fogadták a fákat

Civilek, sportolók, színészek ültettek együtt lombos és örökzöld fákat a városszéli bevásárlóközpont parkolója mellett szombaton, és a növényeket örökbe is lehetett fogadni. Az ötletgazda dr. Szendrő-Németh Tamás volt: a

civil bloggernek szívügye a környezetvédelem, de nem az unalmas felhívásokban, üres szlogenekben, hanem inkább a cselekvésben és a rendhagyó akciókban hisz.


- A felajánlás az Örökzöld Kertészettől érkezett, már csak helyet kellett keresnem a faültetéshez. Felvettem a kapcsolatot a Family Center vezetésével, ők pedig az ügy mellé álltak, és készségesen rendelkezésemre bocsátották az áruház parkolója melletti füves területet. A célunk az volt, hogy

egy interaktív családi program keretében elültessük a felajánlott 45 darab fát, és ezzel olyan élményhez jussanak az ültetésben segédkező gyerekek, amely nyomot hagy bennük.

Azt gondolom, ez az igazi, hatékony szemléletformálás - fogalmazott a Frisss.hu-nak dr. Szendrő-Németh Tamás. Úgy véli, aki részt vesz ilyen akcióban, később kisebb eséllyel szemetel az utcán, jobban óvja a természetet, odafigyel lakókörnyezetére.


A faültetésre nemcsak civilek, családok, hanem a Weöres Sándor Színház művészei és a Skorpió Box Club sportolói is eljöttek, mindannyian kivették a részüket a munkából, és a növényeket sokan "örökbe is fogadták". Vállalták, hogy

amikor vásárolni jönnek az áruházba, megtöltenek vízzel egy palackot, és ha lehetőségük van rá, megöntözik az újonnan létrehozott kis liget fáit.


Az áruház egyébként úgy tervezi, hogy az "örökbefogadóktól" függetlenül gondozza a növényeket, sőt később padokat is kihelyeznek majd a parkosított területre.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére