Jobb világ jön a szombathelyi kutyákra?

• 2021. július 28., szerda •
Három civil állatvédő szervezettel kötött együttműködési megállapodást a szombathelyi Közterület-felügyelet ebrendészeti szolgálata: kóbor kutyák befogásában, gazdafelkutatásban, örökbefogadásban, eledeladományozásban segítik egymás munkáját.
Jobb világ jön a szombathelyi kutyákra?

Az Állatvédők Vasi Egyesületével, a Kutyamenhely Alapítvánnyal, valamint a Fekete István Állatvédő Egyesülettel kötött együttműködési megállapodást a hivatal.

Eszerint az eddigihez képest hétköznap 4 órával tovább áll rendelkezésre a Közterület-felügyeleten belül működő Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat. Így már 8-20 óra között tudják ellátni feladatukat (pl. kóbor kutya befogása). Hétvégén ugyanezt a civil szervezetek végzik, a Közterület-felügyelet utólag veszi át tőlük a kóbor állatokat és teszik meg a szükséges intézkedéseket.

A Közterület-felügyelet és a fenti civil szervezetek kölcsönösen segítik egymást az állatok örökbefogadásában, valamint a befogott állatok gazdáinak felkutatásában.

Lehetőség nyílik a Közterület-felügyeletnél elhelyezett állatoknak való tárgyi adományozásra: a civil szervezeteken keresztül lehet például állateledelt felajánlani a befogott kóbor kutyáknak.

A túlszaporulat elleni küzdelemben a civil állatvédő szervezetek segítik az Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat munkáját, elsődleges cél, hogy ivartalanított szuka kutya kerüljön örökbeadásra.

A jegyzői hatáskörbe utalt hatósági eljárásban hozott döntés során, az eljárásban érintett állatok elhelyezésében segítséget nyújtanak a civil szervezetek.

Forrás: szombathely.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére